Šta kupiti kao poklon za odlazak u penziju: 27+ odličnih ideja

Tražite savršen poklon za odlazak u penziju? Pregledajte ovaj spisak za smislene, smešne i promišljene poklone za penzionisanje zbog kojih će vam biti zahvalni.

Odlazak u penziju svakako treba obeležiti slavljem. To je veliki razlog za slavlje.  Raditi ceo život i onda lepo otići u penziju kako bi se mogao posvetiti samo sebi i dragim ljudima.

Advertisements

To je zaista divno, svaki čovek treba tome da se raduje i tome da teži.

Da biste taj dan vi ulepšali, kupite budućem penzioneru neki poklon koji će mu biti koristan u penzionerskim danima.

Svi se najpre odluče za novac. Da, danas novac svima treba to je sigurno, ali kako danas penzioneri pomažu svoju decu, ako dobiju novac retko ko će ga potrošiti na sebe.

Advertisements

Dosta njih u tim godinama uglavnom misle da su oni svoje prošli da deci više treba. To nije pravo razmišljanje, ali mnogi tako razmišljaju.

Pre nego što počnete da tražite savršen poklon, pokušajte da se raspitate kako vaš prijatelj penzioner planira da provodi svoje penzionerske dane.

Da li želi da se bavi nekim hobijem, da li ima neke neostvarene želje?

Ako je to vaš deka ili baka, setite se šta su vam pričali da će priuštiti sebi od prve penzije, pa vi budite ti koji ćete ih preduhitriti i neizmerno obradovati poklonom koji im kupite i time što ste ih pažljivo slušali.

Starijim ljudima je ovo drugo sigurno važnije od samog poklona. Ako je to vaš otac ili mama, priuštite im da vide vas srećne jer im je to zasigurno najvredniji dar.

Potrudite se da svi pozvani dođu, jer je njima i to važno. Oni su sada velika deca oko koje morate, a i trebate da se trudite, jer su se oni trudili oko vas kada je trebalo.

Advertisements

Odlazak u penziju je važan trenutak za svaku osobu. Proslavite ovo uzbudljivo vreme za svog prijatelja, roditelja, saradnika ili člana porodice jednim od ovih poklona.

Sportski dodaci, oprema za baštu ili kompleti za prtljag mogu biti savršen poklon za penzionisanje i njihove buduće planove.

Vreme je da ta osoba uživa u zasluženoj penziji.

Ideje za poklon za odlazak u penziju

Lep komad nakita

Unikatna marama ili šal

Advertisements

Klasična torbica

Kvalitetan ručni (ili džepni) sat je takođe dobar izbor

Boca kvalitetnog pića sa čašama

Ako su u pitanju bliske osobe (otac, majka, deda, baka) uplatite im spa centar

Kvalitetniji rokovnik sa priborom za pisanje

Kamera ili Fotoaparat (da ima hobi)

Umetnička slika

Advertisements

Set alata za kuću (ako je takav tip osobe)

 

Dodatne ideje za poklon za penzionisanje

“Svo vino koje želim” čaša za vino

Podignite čašu penzioneru uz pomoć ove čašice. Uparite ga sa flašom omiljenog vina – crvenim ili belim – kako bi započeli svoj novi život na pravi način.

Advertisements

Buket najlepših želja

Sve je u nazivu: Ova prekrasna mešavina ljiljana, belih ruža, karanfila i zelenila krajnji je način da kažete „najbolje želje“ svojoj bivšoj kolegici (ili kolegi).

Set za negovanje stopala

Nakon godina napornog rada u kancelariji i drugim mestima, njihovim nogama bi dobro došlo malo odmora. Pomoću ove krema za stopala od ruzmarina i mente i mekanih čarapa, one mogu povratiti svoje zdravlje.

“Ja sam u penziji” čarapa

Kad nosi ove čarape, samo će se odmarati, opustiti se i čekati da mu neko drugi donese daljinac. Zaslužio je, zar ne mislite?

Putna torba

Očekuju puno vikend putovanja u budućnosti. Umesto da im poklanjate glomazan kofer, potražite ovu izdržljivu (a opet elegantnu) torbu koja može lako da drži dovoljno odeće i dodataka za nekoliko dana daleko od kuće.

Luksuzni kofer-gramofon

Advertisements

Iako neki od njegovih najboljih trenutaka tek dolaze, ovaj klasični poklon vratiće ih u dobre stare dane. Mogu reprodukovati analogne zapise stereo zvukom ili koristiti Bluetooth kako bi slušali svoju najnoviju Spotify plej listu.

Masažer za leđa i vrata

Mogu da uživaju u masaži kad god žele uz ovaj prenosni masažer. Ima osam čvorova za gnječenje i odabran način grejanja za ublažavanje bolova ili napetosti u vratu, leđima i ramenima. Idealan poklon za odlazak u penziju.

Globus od plute

Ne samo što ovo čini super cool predmet za uređenja doma, već je to još jedan način praćenja putovanja (i pokazujete gostima koliko ste svetski, naravno!). Koristite različite obojene igle za mesto gde ste bili i gde planirate da odete.

Advertisements

Univerzalni adapter za putovanja

Ako ste zaista na budžetu, putni adapter je odličan poklon za odlazak u penziju. To je nešto što će im biti potrebno 100 posto za sve naredne avanture, ali možda neće nužno razmišljati da ga kupe pre nego što im zatreba. Ovaj ima skoro 800 recenzija da je jednostavan za upotrebu.

Bežične bluetooth slušalice

Njihov novi životni provod u osnovi zahteva par dobrih slušalica. Oni se mogu ponovo povezati sa muzikom iz svojih studentskih dana ili provesti dug let utapajući zvukove plačuće bebe u trećem redu. 🙂

Advertisements

Fitness sat

Ako želite da pojačate njihovu motivaciju da nastave da se kreću posle penzionisanja, pravi poklon je fitnes senzor aktivnosti. Uređaj prati otkucaje srca, celodnevne aktivnosti (poput koraka), sagorenih kalorija, pa čak i koliko dobro spavate.

“Putuj oko sveta” greb mapa

Advertisements

Ova mapa bez greške savršen je poklon za odlazak u penziju i novo motivisane putnike. Ne samo da će napraviti zanimljiv zidni dekor, već će i oni voleti da se vrate kući sa uzbudljivog putovanja i da budu u stanju da obeleže sve svoje nove avanture.


Poklon set aromaterapijskih sprejeva

Opuštanje predstavlja bitan deo penzije i svaka žena bi bila srećna kad bi dobila ovaj poklon set aromaterapijskih sprejeva. Svaka bočica promoviše drugačiji deo opuštanja. Samo ih poprskajte po licu, telu, sobi ili čaršavima i oni će vas smiriti.

„Za one u penziji“ personalizovana vaza

Ova kristalna ploča sa ugrađenom vazom za pupoljke savršena je za ženu koja voli sentimentalne darove. Ova vaza vam omogućava da uvrstite datum penzije i ime žene koja je prima. A u vazu možete da dodate ili pravi ili lažni cvet.

Personalizovani set alata za baštu

Ako je osoba kojoj poklanjate baštovanka ili želi da ima novi hobi, onda je ovo savršen poklon za odlazak u penziju. Možete da prilagodite ručke lopatice i viljuške da na njima bude izgravirano šta želite.

Advertisements

Figurica Anđela

Svaka žena će ceniti trud i lepotu ove figurice anđela koju može da prikaže u svom domu. Ovaj anđeo blagosilja njenu penziju i podseća je na sav posao koji je tokom godina radila na svom poslu, kao i da se raduje budućnosti.

„Avantura počinje“ šolja za penzionere

Prvog dana nakon odlaska u penziju započinje avantura! Kul personalizovana šolja za zgodnog džentlmena koja nosi moto „avantura počinje“ da ih podseti na posao koji stoji pred njima. Kupite i malo njegove omiljene kafe i napravite poklon još boljim!

Sigurni smo da ste čitanjem ovog teksta našli pravi poklon za penzionisanje, nemojte čekati, krenite u kupovinu i izmamite osmeh na lice nekome ko je svojim radom to i zaslužio.

Šta biste vi kupili kao poklon za odlazak u penziju? Imate li neku bolju ideju da podelite sa nama? Pišite nam u komentarima.

Advertisements
Advertisements