Ideje za najbolji poklon za dedu: Evo kako da ga oduševite

Pitate se koji bi bio najbolji poklon za dedu koji ne želi ništa? Uradili smo istraživanje i pripremili listu najboljih poklona koji će vašeg dedu ostaviti bez reči.

Od kreativnog do funkcionalnog, pokažite vašem dedi koliko ga stvarno volite pomoću jedne od ovih ideja za poklon.

Advertisements

Svako dete u svom životu ima bar jednu osobu koju neizmerno voli i poštuje. Neretko je baš ta osoba deda. Bilo da je deda od mame ili deda od tate, deda je deda. On je uvek tu za svoje unuke.

Bake su takođe tu za svoje unuke, ali u tim nekim penzionerskim danima bake su i dalje u kuhinji i u svojim kućnim poslovima, a deke imaju za nijansu više vremena da ga posvete svojim unucima. Čak i ako su u poslu to su uvek zanimljivi poslovi za decu.

Nije važno da li deda ima unuku ili unuka ili oboje uvek će naći nešto da ih zanima i zabavi. Kada unuci odrastu, uvek se rado sećaju vremena provedenog sa dedom.

Advertisements

Sećaju se stvari koje su morali da kriju od baka da ne bi svi bili kažnjeni. Dede su nekako uvek saučesnici u svim tim dečjim vragolastim igrama.

Godine prolaze, unuci rastu, neki čak dobiju i svoju decu, ali dede uvek imaju posebno mesto u srcu svakog deteta. Sada kada su već veliki žele nekako da uzvrate to dobro i svu tu pažnju koju su dobijali.

Naravno, redovne posete i dugi razgovori bakama i dekama su najdraži. Ipak šta kupiti i obradovati dedu? Šta je to što bi njega obradovalo ili mu bilo korisno?

Kako odabrati najbolji poklon za dedu?

Prvo razmislite šta vaš deda voli da radi sada kada je u penziji, ako ste često zajedno to vam neće biti problem, ali ako ne živite blizu možete se raspitati kod bake koji je trenutni hobi vašeg dede.

Možete na taj način kupiti poklon koji mu baš treba. Možete mu kupiti i nešto vezano za odmor i relaksaciju. Budite sada malo saveznik sa bakom kako bi deda bio iznenađen.

Kupite mu nešto što će ga podsetiti na vaše detinjstvo, da se priseti toga kada ste bili mali, a sada odjednom tako veliki i još dolazite sa tim nekim poklonom koji ste rado zajedno koristili, samo što je sada vremenom to postalo savremenije, pa kao što ste se nekada vi čudili toj magičnoj stvari, sada to radi vaš deda.

Advertisements

To će ga sigurno i obradovati i naterati suze u oči. Naravno, to će biti suze radosnice, jer je njegov unuk ili unuka dovoljno velik ili velika da sada oni njega iznenade.

Budite tada uz njega, stari postaju nežniji s godinama i više im je potrebna pažnja nego nama kada smo bili mali. Oni će uvek žaliti što se nisu više posvetili vama kada ste bili mali, uvek misle da nisu dali sve od sebe i onda žale za tim vremenom.

Dajte im do znanja da ste imali sve pored njih i da je bilo dovoljno i igre i nestašluka i priče. Recite im koliko ste ponosni na njih i koliko su vam značili i da vam još uvek neizmerno znače.

Nekada je njima bitnija neka lepa reč u datom trenutku nego svi pokloni ovoga sveta. Oni su u godinama kada su veći deo života proživeli i znaju šta su prave vrednosti.

Jednoga dana ćete vi doći u te godine i sada ako ih ne razumete u svemu nekada ćete se setiti. To je tako u životu. Mladi imaju mladost, a stari iskustvo i mudrost, kada bi se to dvoje moglo spojiti bila bi to prava stvar.

Advertisements

Ipak, život je takav kakav jeste i sve se dešava iz nekog razloga. Vi dajte sve od sebe, da jednoga dana ne biste žalili ni za čim.

Negujte svoje stare jer kako dajete tako vam se i vraća. Godine idu i svi jednom postanu stari

Ideje za poklon za dedu

Pa da krenemo sa predlozima 🙂

Domaći med

Liker sa čašama

Čokolada i vino

Organski sapun za ruke

Uloške za cipele

Set šal i rukavice

Fotoalbum sa slikama

Višenamenski otvarač za flaše

Šolju za kafu sa natpisom “Najbolji deda na svetu” ili slično

Dobra knjiga

Advertisements

Papuče za masažu su odličan poklon za dedu

Šah

Upaljač zanimljivog dizajna

Ukras za zid

Novi mobitel će ga obradovati

Masažer za glavu

Set za brijanje

Advertisements

Čuturica 🙂

Komplet alata

Kvalitetan džemper

Anatomski jastuk

Košulja

Uplatite mu spa

Karte za kino ili utakmicu (šta deda više voli)

Flaša kvalitetnog vina (ili nekog drugog pića)

Društvena igra kao što je monopol

Digitalni fotoaparat

Kravata

Set za roštilj

Novčanik

Advertisements

Puzzle

Pepeljara smešnog dizajna

Ako deda voli pecanje onda mu kupite novi štap, ili neki dodatak

Višenamenski alat (nož)

Nakon ovi predloga odlučite se za jedan i poklonite svom dragom dedi. Vašem osloncu kako u detinjstvu tako i sada.

Recite mu koliko ga volite i pokažite mu to. Zapamtite da više od bilo kog poklona mu prijaju reči od vas, vaše druženje.

Advertisements

Ako imate decu, dovodite ih često to im je prilika da još jednom uživaju u svim vragolijama kao što su uživali sa vama.

Produžite im život i mladost na taj način jer oni sada žive za vas i kroz vas i vašu decu.

Koji je po vašem mišljenju idealan poklon za dedu?

Advertisements
Advertisements