15 ideja za poklon za završetak fakulteta

Jedan od onih izuzetno značajnih i posebnih događaja u životu i dešavanje koje obeleži mladost jeste završetak fakulteta. Simbolično, završetak fakulteta predstavlja ne samo početak jednog novog poglavlja, već i zvanični kraj svih onih godina obaveznog obrazovanja i edukacije koje mladima, naročito u periodu puberteta, mogu da padnu veoma teško.

Kako često može da se čuje od mladih koji su u osnovnim ili srednjim školama, pa i na fakultetima – oni to neretko vide kao ‘zatvor’ i odustvo slobode, pa iako kasnije shvate koliko su te godine školovanja bile bitne i neophodne, ipak nisu daleko od istine.

Advertisements

Završen fakultet znači početak radnih godina, nekome i nastavak daljeg obrazovanja, ali ipak sa sobom odnosi najveći teret nakon kog sve pada lakše. Zato ovaj divan događaj i sve godine truda, rada i tog manjka slobode treba nagraditi i diplomca iznenaditi poklonima koji će doprineti tome da ovaj događaj zaista nikad ne zaboravi, i da oseti da je sve vredelo.

Pronađite inspiraciju i idealan poklon za ovu priliku na našoj listi u prilogu.

Advertisements

MacBook Air

S obzirom na veliki porast karijera i poslova koji se rade isključivo putem digitalnih uređaja, diplomiranom će biti neophodan najbrži i najbolji laptop na tržištu. To će znatno doprineti njegovom budućem uspehu i brzinom kojom će uskočiti u radne vode i napredovati.

Advertisements

Bilo da nastavlja svoje obrazovanje na masteru ili doktoratu, ili odmah počinje sa razvijanjem karijere – čuveni MacBook Air će im biti od neprocenjivog značaja i verovatno onaj poklon koji će ih najviše obradovati, jer mladi retko šta vole kao napredne Apple uređaje – sa apsolutno opravdanim razlogom – njihov kvalitet je i dalje nenadmašan.

Apple Watch Series 7

Još jedan od gedžeta za koji garantujemo da će diplomca potpuno oduševiti jeste najnoviji Apple Watch Series 7 – pametni sat iz 7. serije popularnih Apple digitalnih satova. Koji god fakultet da su završili i koje god da su zvanje stekli, ovaj sat će im biti od neizmerne koristi, pored toga što je i estetski predivan.

Advertisements

Najizdržljiviji sat koji je Apple do sad lansirao, sa fantastičnim funkcijama, praktično predstavlja sve digitalne uređaje u jednom satu oko ruke, uz najveći ekran do sad viđen na ovakvoj mašini. Tapkanje, kuckanje, svajpovanje, sve na ovoj revolucionarnoj digitalnoj narukvici koja je otporna na vodu.

Električni Trotinet

Najnoviji način na koji se mladi kreću kroz grad i stignu da obave hiljadu obaveza na 6 različitih strana grada u par sati svakog dana – revolucionarni električni trotinet koji je promenio način transporta za veoma kratak vremenski period, u celom svetu.

Vaš diplomac se na jedan način jeste oslobodio obaveza, ali novi period malo drugačijih obaveza tek stiže, a upravo te nove obaveze su obično one koje uključuju jurcanje na sve strane! Električni trotinet će im zato odlično poslužiti, a kako biste im obezbedili bezbednu vožnju, mi predlažemo ovaj set koji pored trotineta uključuje i kacigu, retrovizor i torbicu.

Advertisements

Traka Za Trčanje

Nakon većine godina dosadašnjeg života provedenih u klupama i za stolicama učeći, svakom diplomcu je završetak fakulteta idealno vreme da se posveti ozbiljnom vežbanju za koje možda tokom godina školovanja i studiranja nije imao vremena.

Na ovaj način će sebi obezbedi zdravlje tokom celog života, i manje zdravstvenih problema u ozbiljnijim godinama koje dolaze. Ukoliko budu radili neki od poslova koji se rade od kuće – najčešće sedeći za ekranom – u skladu sa vremenom u kom živimo, možda neće imati puno vremena za teretanu i treninge napolju, pa će im traka za trčanje odlično doći za brzinske treninge u pauzama.

Advertisements

Bicikl

Sad kada su dali baš sve ispite koji su im se vukli i zvanično se oslobodili obaveza i pritiska formalnog obrazovanja, mogu sebi da priušte taj luksuz i divotu samostalne organizacije sopstvenog vremena, čak i nakon što počnu da rade.

Mnogi poslovi danas uključuju fleksibilno vreme ili rad od kuće, pa samim tim donose i višak prilika da se između poslovnih obaveza ubace slobodne aktivnosti. Jedna od zdravijih bila bi vožnja biciklom, pa kao poklon za završetak fakulteta možete da izaberete  bicikl za gradsku vožnju.

Bežični Štampač Smart Tank

Advertisements

Ovo je jedan od onih aparata koji su korisni i tokom studiranja, za štampanje raznih skripti i dokumenata, ali studentima često štampač nije na listi prioriteta, kod kuće imaju neki stari koji je polu-pokvaren, a studentski budžet često nije toliko širok da bi sebi mogli da priušte neki kvalitetniji štampač.

Zato je sad idealna prilika da im vi obezbedite ovu alatku koja će im biti od velike vrednosti za buduću karijeru i poštedeti ih dosadnih odlazaka do najbliže fotokopirnice (koja često i nije toliko blizu). Ovaj HP štampač je odlična opcija zato što radi bežično.

Dekor Skulptura Aristotel

Možda nisu diplomirali filozofiju, ali definitivno zaslužuju da im pokažete da su u vašim očima pametni i genijalni poput samog Aristotela! Čak i ako su vukli ispite duže od očekivanog, imali lošije ocene, odugovlačili… Ipak su završili! I nema dražeg poklona od onog kojim im zaista pokažete priznanje da ste zadivljeni njihovim uspehom!

Advertisements

Ova božanstvena skulptura Aristotela biće divan dekor i sjajno će krasiti njihovu sobu ili novu kancelariju u budućnosti, a pored vanvremenske estetike će ih redovno podsećati na uspeh koji su postigli i na to koliko su u vašim očima inteligentni!

Airbnb Smeštaj Za Putovanje

Iako ih uskoro čekaju brojne obaveze oko izgradnje karijere, nakon diplomiranja imaju pravo da uzmu pauzu i iskuse slobodu i lepotu života bez obaveza. Jedan od najzanimljivijih i najkvalitetnijih načina da to vreme provedu je putovanje kroz koje će upoznati nove kulture, predele i ljude, a jedan od načina da im to obezbedite kao poklon za diplomiranje jeste da im uplatite lep Airbnb smeštaj u gradu za koji ste čuli da pričaju da žele da posete, bilo da je to Barcelona, Milan, neko bajkovito selo u Francuskoj ili samo drugi grad države u kojoj već žive.

Advertisements

Ski Oprema – Naočare

Još jedan od načina da proslave ovaj veliki događaj je da odu na najbolje skijanje u svom životu! Ako su ljubitelji zime, planine i skijanja, kao poklon za diplomiranje možete da se opredelite za nešto od ski opreme, koja će doprineti kvalitetno provedenom vremenu, bezbednom skijanju i savršenom zimovanju.

Ski naočare su jedan deo ski opreme koji je svakom princu ili princezi belih staza potreban, a ove Giro Boreal naočare biće kvalitetan i lep izbor.

Knjiga ‘’Never Go Broke – How To Make Money Out Of Just About Anything’’

Advertisements

Svi smo svedoci pojave gde visoko obrazovani mladi ljudi sa završenim fakultetima nemaju poslove niti prilike da ih dobiju.

Formalno obrazovanje odavno više ne diktira nečiji uspeh i stanje na bankovnom računu, ali to ne treba da ih obeshrabri, već nauči da je vrednost znanja i zvanja stečenog završenim fakultetom od velike važnosti, ali da su za karijerni i materijalni uspeh potrebne druge veštine, koje se nažalost ne uče u obrazovnim ustanovama.

Knjiga ‘’Never Go Broke’’ objašnjava veštine kreiranja zarade uvek, svuda i od bilo čega, tako da nikad u životu ne budu u situaciji bankrota ili pozajmljivanja od drugih.

Prenosivi Bežični Punjač

Jedan od onih gedžeta koji su mladima uvek potrebni, a naročito će biti nakon diplomiranja. Prenosivi bežični punjač idealan je dodatak digitalnim uređajima i budućnost punjenja istih, koji se zbog konstantnog korišćenja sve brže prazne.

Advertisements

Obezbedite jednu ovakvu alatku novom diplomcu, tako da više nikad ne mora da kuka kako ne zna gde mu je punjač, koji je verovatno ionako sav oštećen ili upetljan.

Kofer Za Putovanja

Možda su do sad putovali za svoju dušu, ali nakon završenog fakulteta, pored povećanog broja privatnih, verovatno ih čekaju i brojna poslovna putovanja za koja treba biti spreman na vreme, jer povod za njih može da dođe veoma iznenadno, brzo i neočekivano.

Jedan kvalitetan kofer za putovanja biće odličan poklon za diplomca kog tek čekaju životne avanture, a velika je verovatnoća i da će poslužiti za prvo putovanje proslave diplomiranja.

Advertisements

Poslovna Torba Za Računare

Godine koje dolaze im donose puno radnih dana, obaveza a samim tim i prenošenja laptopova, knjiga, papira i ostalog kancelarijskog pribora. U današnje vreme skoro svaki posao zahteva rad na računaru ili laptopu, pa će im tako jedna prostrana i kvalitetna poslovna torba biti od velike koristi za svakodnevno prenošenje neophodnih stvari.

Personalizovana Torta Iznenađenja

Advertisements

Još jedan način da proslavu učinite spektakularnom je da ih iznenadite personalizovanom tortom iznenađenja! Nekad su najbolji pokloni oni koji su i najukusniji. Smash torta iznenađenja je daleko od obične torte, ona je personalizovana torta sa čekićem koja sa sobom nosi posebnu poruku iznenađenja koju želite da pošaljete, a koja se nalazi na gornjem sloju torte.

Ovaj originalni poklon biće pravo slatko iznenađenje koje sa sobom nosi, pored raskošnog ukusa i estetike, i divnu simboliku.

 

Bobblehead Nikola Tesla

Advertisements

Jedan ovako fantastičan događaj je od neprocenjive vrednosti, pa ga u skladu sa tim, treba obeležiti na grandiozan način. Genijalac koji je završio fakultet, zaslužuje da na svom radnom stolu ima lik još jednog velikog genijalca – Nikole Tesle.

Verujemo da ste do sad na ovoj listi pronašli inspiraciju a možda i idealan poklon za vama dragu osobu koja je nedavno završila fakultet. Čak i ako ste još uvek neodlučni, budite sigurni da će svaki poklon sa ove liste biti upravo onaj koji će izazvati najveću reakciju oduševljenja diplomiranog i na najgrandiozniji način im ulepšati i upotpuniti ovaj veličanstveni događaj.