Najbolji poklon za baku: Lepo i praktično

Pitate se kako izabrati najbolji poklon za baku? Vaša baka zaslužuje posebno mesto u vašem srcu i naravno na vašoj listi poklona :-). Svi misle da je njihova baka najbolja baka na svetu. I to je tačno! 🙂

Bake su oduvek su bile posebna priča. One su nekako kao mame, a nisu mame, one su kao drugari, a nisu drugari, one budu i ljute, ali ne pravo ljute.

Advertisements

Dobra stvar je to što bake ne mogu da se naljute na svoje unuke. Njih je teško razumeti, nekako su tako posebne. Svako ko ima baku zna o čemu je reč. Svako ko iz nekog razloga nema baku gubi mnogo.

Njihova ljubav je ogromna, bezuslovna. One vole svoje unuke kao i decu što su volele, ali su sada starije pa su popustljivije.

Nisu toliko stroge kao što su bile stroge svojoj deci. Imaju više vremena za unuke nego za svoju decu. Kažu da je najvažnije da deca budu srećna i zadovoljna.

Roditelji se uvek tada žale jer dok su oni bili deca nisu tako mislile. Svi vi koji imate bake, cenite to, budite srećni i zadovoljni. Isto tako pokažite svojim bakama koliko ih volite i koliko vam znači što postoje.

Grlite ih i bez razloga. Kupujte im sitnice i bez povoda. Pravite im društvo i kada nemate baš vremena. I one su bile uz vas uvek, a imale su i svoja posla ali ste im vi bili prioritet. Neka one sada budu vama.

Advertisements

Ne kažu zalud „Svako vreme, nosi svoje breme“. Tako i jeste, kada su bake bile mame, morale su da brinu o svemu pa i deci. Nisu mogle imati toliko vremena da se posvete deci i igraju sa njima, a deci nikada i nije dovoljno igre.

Koliko god da su se igrale nikada nije bilo dovoljno. Sada kada su bake, svu svoju pažnju i vreme usmere na unuke. Svo to neko vreme koje su uskratile svojoj deci sada žele da nadoknade sa unucima.

To je nekako tako normalno. Verovatno da žale što se nisu više igrale sa svojom decom, jer su oni tako brzo porasli i sada ne žele ni sekund da izgube sa unucima. Njima poklanjaju svo vreme i ono koje nemaju.

Sve se ostavlja na stranu samo da su deca na prvom mestu. Kada su unuci mali deca uglavnom svojim roditeljima poklanjaju poklone u ime svoje dece, a kada unuci porastu, onda oni imaju želju da daruju svoje bake.

Advertisements

Kako odabrati savršen poklon za baku?

Volimo bakinu kuhinju i njene savete a kada su u pitanju pokloni, ona definitivno zaslužuje najbolje. Sakupili smo ideje za najlepši poklon za baku kako biste bili sigurni da ona zna koliko vam znači.

Poklon će zavisiti od toga kakva je vaša baka, naravno pored toga što je najbolja na svetu. 🙂 Da li je vaša baka mlađa ili starija, da li se kreće i dalje kao nekada ili ne, da li kuva i da li voli da kuva, ima li neki hobi?

Da li ima svoje prijateljice sa kojima provodi vreme ili je više usmerena na kuću? Voli li putovanja? Koliko često provodite vreme kod bake?

Kao i svakom starijem pažnja i razumevanje su važniji od bilo kog poklona. Ako želite da ih usrećite prvo im to omogućite, a onda i sve ostalo. Ako pretpostavimo da to imaju onda se možemo upustiti u listu mogućih poklona za naše bake.

Dajte joj do znanja da ona zauzima posebno mesto u vašem srcu, i da je tako i kada nemate puno vremena da budete uz nju. Mislima ste uvek uz nju i sećate se svih lepi trenutaka provedenih sa njom. Zapravo uz bake su svi trenuci lepi, drugi ne postoje.

Advertisements

Ideje za poklon za baku

Za šta god da se odlučite uz poklon obavezno napišite posvetu, par reči koje će vašoj baki značiti više od bilo čega. 🙂

Set za kuhanje

Knjiga

Umetnička slika

Ikona (ako je vernik)

Uplatite joj spa

Advertisements

Akvarijum sa ribicama

Buket cveća i čokolada

Voćna korpa

Karte za pozorište

Privesak za ključeve sa slikom

Torbica za šetnju

Advertisements

Kvalitetan jastuk za spavanje

Slika za zid sa zanimljivim motivima (digitalna štampa)

Kuhinjska daska sa vašom porukom

Masažne papuče

Šal sa rukavicama

Knjiga sa receptima

Advertisements

Ukrasne mirisne sveće

Šolja za kafu sa natpisom

Stolna lampa

Voda za čišćenje lica

Ko ima više novca na raspolaganju može kupiti masažnu fotelju

Odvedite baku u bioskop

Advertisements

Ili na picu…

Set za čaj

Komplet sa kremama

Upaljač sa zanimljivim tekstom

Peškir sa zanimljivim motivima

Advertisements

Ram sa porodičnim slikama

Digitalni foto album

Zidni sat zanimljivog dizajna

Aparat za kafu

Paket toplih čarapa

Novi mobitel će joj dobro doći

Advertisements

Set sa kozmetikom

Mlin za kafu

Sokovnik

Kupite joj džemper

Elegantan novčanik

Komad nakita

Advertisements

Ukrasni jastuk

Drvena kutija za vino sa porukom

Najbolje za kraj, poklonite joj vreme

Nakon što obradujete baku nekim od ovih predloga, budite ponosni na sebe. Učinili ste prelepu stvar.

Obradovali ste nekoga ko zaslužuje i više no što možete da pružite. Budite ponosni na vaše najmilije i držite se uvek zajedno, samo ljubav sve pobeđuje.

Kada imate jaku i složnu porodicu, nijedna prepreka ne može postojati za vas.

Advertisements

Šta biste vi sa ove liste odabrali kao najbolji poklon za baku?

Advertisements
Advertisements