Saveti i ideje za poklon učiteljici ili učitelju

Svi mi imamo neka lepa i neka manje lepa iskustva sa raznim profesorima sa kojima smo se tokom godina obrazovanja susretali, počev od vrtića pa sve do fakultetskih dana.

Koliko god da imamo negativnih sećanja na učitelje, nastavnike ili profesore koji su za naša tadašnja shvatanja bili strogi i nepravični, kada sve te godine prođu a mi odrastemo, shvatamo da je sve trebalo da bude baš tako kako je bilo, da bismo mi postali ovakvi ljudi kakvi sad jesmo, funkcionalni za život i sve neprijatnosti koje on često neminovno donosi.

Advertisements

Ipak se najradije prisećamo baš onih učitelja koji su se prema nama ponašali lepo, pravično i na prijatan način nas naučili mnogim bitnim stvarima koje su nas oblikovale i učinile obrazovanim bićima.

Njihov značaj u životima svakog funckionalnog bića koje je pohađalo ili pohađa školu je od neverovatne važnosti za dalji razvoj i napredak, kao i za kvalitet samog detinjstva zbog količine vremena koje deca ili mladi provedu u školskoj klupi slušajući svog učitelja ili učiteljicu.

Advertisements

Ako vi poznajete nekog takvog prosvetnog radnika koji je svojim trudom, posvećenošću i prijatnim pristupom uticao na vaš razvoj ili trenutno utiče na razvoj vašeg deteta, sigurno ste osetili potrebu da im se nekako odužite.

Najbolji način da to uradite je da ih iznenadite nekim simpatičnim, korisnim ili simboličnim poklonom koji će da izrazi zahvalnost za sve što rade i za sav pozitivan uticaj koji imaju na društvo. Koji bi to poklon mogao biti, pronađite na listi ispod.

Advertisements

HP Laminator Za Papire I Dokumenta

Jedan izuzetno koristan poklon za svakog učitelja ili učiteljicu koji se svakodnevno neminovno susreću sa velikim brojem različitih papira.

Ovaj aparat je pravi mali pomoćnik kada je u pitanju zaštita i plastificiranje dokumenata, važnih školskih papira, fotografija, dečijih crteža ili drugog bitnog materijala koji učitelji treba da sačuvaju ili pripreme za naredni radni dan.

Pored toga što jedan ovakav gedžet može da im bude veoma koristan kada je posao u pitanju, sigurno će pronaći i svrhu u njihovom privatnom životu, pa tako ne možete da pogrešite sa laminatorom kao poklonom.

Advertisements

Učitelji često dobiju crteže od svojih učenika, a sigurno će poželeti da ih sačuvaju i ponesu, u čemu će im ovaj aparat dobro doći.

Šarena Bombonjera

Ukoliko učitelja ili učiteljicu koju želite da iznenadite poklonom još uvek ne poznajete dovoljno dobro da biste znali njihov ukus i interesovanja, možete biti sigurni da nećete napraviti loš izbor ukoliko se odlučite za jednu ovakvu raskošnu, šarenu bombonjeru sa raznolikim ukusima od kojih će ih neki sigurno oduševiti.

U simpatičnom i elegantnom pakovanju vedrih boja nalaze se još vedrijih 25 komada predivnih pralina u raznovrsnim bojama proleća, čiji je izgled podjednako lep kao i ukus, a u ovoj kombinaciji mogu se pronaći jagoda & šampanjac, lavanda & šumsko voće, bejlis, mango & karamel i đanduja.

Advertisements

Set Šolje Za Kafu IVino

Jedan izuzetno simpatičan poklon za svaku učiteljicu ili učitelja koji će im zasigurno nabaciti osmeh na lice i ulepšati dan, kao i mnoge naredne koji dolaze.

Ovaj set sastoji se od šolje za kafu i od čaše za vino, ali ono što razlikuje ovaj set od ostalih i što ga čini perfektnim izborom poklona za učitelje jeste simpatičan dizajn i natpis koji se nalazi na obe šolje – na šolji za kafu piše ‘’pre škole’’ uz sličicu jabuke kao simbola đaka i škole, a na čaši za vino se nalazi natpis ‘’posle škole’’ uz sličicu olovke.

Ovaj print opisuje idealnu dnevnu rutinu svakog učitelja.

Advertisements

Smart Narukvica

Sve se više koriste pametni satovi umesto običnih, zbog mnogobrojnih korisnih funkcija koje nude a koje mogu da poboljšaju svačiju svakodnevnicu, pa će tako biti originalniji i korisniji poklon od običnog sata.

Ova pametna narukvica  pored mnogobrojnih drugih funkcija poseduje i fascinantnu bateriju koja može da traje čak do dve nedelje, pa će biti fantastičan poklon za svakog učitelja ili učiteljicu kojima je svaki radni dan ispunjen obavezama.

24/7 praćenje pulsa, spavanja, zasićenja krvi kiseonikom i stresa samo su neke od funkcija ovog malog a veoma korisnog ličnog asistenta i oduševiće učitelje koji su stalno na nogama.

Advertisements

Nalivpero Parker Royal Sonet Red

Učitelji su uvek ti koji uče mlade da pišu uredno i elegantno, pa uz njih najviše ide jedan ovakav poklon koji podrazumeva luksuzno nalivpero, koje ne samo što je fantastičan dodatak svačijoj kolekciji pribora za pisanje već zbog svoje vrednosti spada i u kolekcionarske stvari.

Učitelj ili učiteljica će se posebno obradovati ovakom poklonu, jer kao osobe koje veoma često moraju nešto da zapisuju, prepisuju, potpisuju i ocenjuju, dopašće im se da to mogu da urade sa stilom i da se zbog toga osećaju posebno kako i zaslužuju.

Biće ovo nepogrešiv i nezaboravan poklon koji je simbol engleske prefinjenosti.

Advertisements

Električna Džezva Za Kafu

Verovatno ste primetili da mnogi učitelji kuvaju kafu na radnom mestu u pauzama, u školskoj kuhinji ili zbornici i koriste slobodno vreme da je popiju iako to najčešće nije u miru, jer ili ih neko ometa tokom pauze ili baš tad moraju da pregledaju neke kontrolne zadatke.

Zato vreme kuvanja kafe možete da im pojednostavite i ubrzate ako im poklonite ovu električnu džezvu za domaću kafu koja omogućava izuzetno lako i brzo kuvanje ovog mnogima omiljenog napitka.

Mali i kompaktan aparat je lako prenosiv tako da ga mogu koristiti i kod kuće i na poslu, a uz snagu od 550W i zapreminu posude od 0,33 l biće savršen za kuvanje u pauzama od časova.

Advertisements

Pandora ‘’Thank You’’ Privezak Zahvalnosti

Jedan od popularnih načina da se iskaže zahvalnost učiteljima jeste kroz neki lep komad nakita, jer upravo to može da bude večan poklon koji će moći da nose mnogo narednih godina i prisećaju se svojih dragih učenika i generacija koje nikad ne zaboravljaju.

Ovaj privezak za narukvicu popularnog brenda nakita Pandora biće idealan za ovu priliku jer je kreiran kao privezak zahvalnosti, uz natpis ‘’Thank You’’ koji nedvosmisleno šalje vašu poruku.

Ručno izrađen od srebra, ovaj elegantni privezak u obliku srca na sebi ima izrezane zvezde i detalje sa plavim kristalima koji doprinose svetlucavom efektu, i sigurno će im biti jedan od omiljenih komada nakita.

Advertisements

IRIS Skener Olovka

Idealan i originalan poklon za sve prosvetne radnike koji rado prihvataju digitalizaciju i sve nove korisne gedžete koje ona donosi i žele da kroz njih pojednostave svoj posao i svakodnevnicu, ova pametna skener olovka služiće im kako u poslovnom tako i u privatnom segmentu života.

Ovo je mnogo više od obične olovke, ovo je mali skener koji funkcioniše kao digitalni marker koji u sekundi skenira tekst i upisuje ga.

Pored toga, ova olovka ima mogućnost prevođenja teksta na više od 40 stranih jezika, kao i ugrađenu text-to-speech višejezičnu tehnologiju zahvaljujući kojoj je moguće skeniran tekst čuti u audio formatu (prepoznaje 130+ jezika).

Advertisements

Termo Šolja Koja Zadržava Temperaturu Pića

Učiteljima se često dešava da u pauzi između časova skuvaju sebi kafu, počnu da je piju a onda ubrzo nakon toga već čuju zvono koje označava nastavak posla, pa kafu ostave u zbornici do pola ispijenu, a do sledeće pauze već skroz ohlađenu.

Retko ko voli da pije ohlađenu kafu koja dugo stoji na otvorenom, zato će ova termo šolja biti odličan znak pažnje za svakog ko se bavi ovim poslom.

Pored toga što dug vremenski period zadržava željenu temperaturu pića, ima i poklopac koji sprečava da se napitak prospe prilikom prenošenja ili da u njega upadne prašina tokom stajanja.

Advertisements

Tablet

Sve se više priča o tome koliko bi trebalo više i bolje digitalizovati sve školske ustanove, a iako se mnogi ne slažu sa tim, ne možemo da negiramo pozitivne strane takve promene.

Nove generacije su već naviknute na sistem svakodnevnog funkcionisanja uz digitalne uređaje, tako da bi im ova promena bila prirodna i ubrzala njihov napredak.

Pre toga ipak treba početi od unapređivanja digitalne opreme samih učitelja, zato će tablet biti savršen poklon za njih, posebno onaj kreiran specijalno za čitanje.

Pored toga što će im biti koristan i u privatnom životu, ubrzaće rad na času kao i doneti mogućnost brzog pokazivanja učenicima različitih primera, tekstova i fotografija.

Advertisements

Smart Budilnik

Kao i deca učenici, tako i učitelji moraju rano da se bude kako bi na vreme stigli na prve jutarnje časove, a možda i ranije od učenika kako bi pripremili sve što je neophodno za taj radni dan. Kod njih rano ustajanje zbog toga već postaje životni stil i neminovnost na koju moraju da se naviknu.

Zato kao poklon za njih možete da izaberete ovaj pametan budilnik kako bi to svakodnevno rano buđenje bar bilo u stilu.

Ovaj Bluetooth sat sa alarmom će im omogućiti mnogobrojne zanimljive i korisne funkcije, kao na primer da se uveče uspavaju uz omiljeni podkast, a da ih ujutru probude melodije njihovih omiljenih pesama sa plejliste koju su pripremili.

Advertisements

Parfem Tom Ford Black Orchid

Jedan dobar parfem kao poklon prijatno će iznenaditi svakog, a učitelji i učiteljice će se zaista osećati posebno nakon ovakvog luksuznog znaka pažnje.

Velika je verovatnoća da ne poznajete precizno ukus učitelja kada su mirisi u pitanju, zato treba da se opredelite za neki od popularnih, klasičnih i večnih mirisa od poznatih brendova poput Tom Ford-a i njihovog univerzalnog parfema Black Orchid, koji ostavlja izuzetno snažan i elegantan utisak, a pogodan je i za muškarce i za žene.

Uz raskošne note crne šljive, ruma i crne orhideje, biće ovo nezaboravan poklon koji će rado nositi, pogotovu kada su neke svečanije prilike u pitanju.

Advertisements

Kupovina poklona učiteljima i učiteljicama česta je praksa kako pojedinaca, tako i roditelja čitavog odeljenja u znak zahvalnosti za prethodnu godinu, kada se obično kupuju malo luksuzniji pokloni.

Bilo da kupujete sami ili je na vas pao predlog odluke za čitavo odeljenje, nadamo se da ste na ovoj listi pronašli odgovarajući izbor ili inspiraciju u kom smeru dalje da razmišljate.