Šta pokloniti budućoj mami? 20 ideja koje će oduševiti svaku trudnicu

Postoji mnogo povoda za kupovinu poklona nama dragim ljudima, a jedna od najlepših i definitivno posebnih jeste kupovina trudnici i budućoj mami. Koliko god vremena da je deli od prvog susreta sa svojom bebom, moguće je da je već počela sa opremanjem i kupovinom neophodnih osnovnih stvari za prvih par meseci nakon što beba stigne, ali to vas ne sprečava da upotpunite njenu kolekciju i iznenadite je nekim od poklona koji će joj ulepšati ove posebne dane koji dolaze.

Time ćete precrtati bar jednu stvar sa njene verovatno velike liste za kupovinu, a u isto vreme je obradovati znakom pažnje povodom ovako lepe situacije.

Advertisements

Ako još uvek nemate ideju šta je to što bi bilo najbolje za ovu priliku, pripremili smo za vas listu od 20 idealnih poklona za sve buduće mame:

Dnevnik Jedne Mame

Advertisements

Koliko god dece da već ima, za svaku buduću mamu nova beba predstavlja veliku životnu promenu i novu obavezu i odgovornost, bilo da je to prvo ili četvrto dete. Čekaju je dani koji zahtevaju veoma dobru organizaciju, puno obaveza a malo sna.

Zbog toga često dolazi do anksioznosti i preopterećenosti nakon porođaja, pa jedan lep Dnevnik za buduću mamu može da bude od velike koristi. Od organizacije dana, plana obroka bebe, vođenja evidencije obaveznih pregleda i aktivnosti, pa do dela za njenih 5 minuta kada deca utonu u san, ovaj dnevnik biće joj savršen saputnik u prvim mesecima sa bebom.

Advertisements

Kućna Haljina / Ogrtač Za Trudnice

I pored svih poklona koje možete da izaberete za bebu koja stiže, lepo je ako se odlučite za neki posebno namenjen budućoj mami, kako biste joj pokazali da je posebna i važna u celoj ovoj situaciji.

Jedna udobna, mekana kućna haljina ili ogrtač za trudnice biće joj savršen dodatak kućnom garderoberu, ne samo tokom preostalih trudničkih dana kada stomak raste ili je već dovoljno velik da obična trudnička odeća postaje neudobna za svakodnevno nošenje po kući, već i nakon porođaja i u prvim danima sa bebom. U ovom ogrtaču će se osećati podjednako udobno koliko i lepo.

Advertisements

Farmerke Za Trudnice

Ako je još uvek čeka dosta dana, nedelja ili meseci sa trudničkim stomakom, možete za poklon da odaberete odevni komad koji će joj omogućiti svakodnevno sklapanje autfita bržim i lakšim, dok će u isto vreme biti izuzetno komotan i udoban čak i za najveće stomake.

Jedan od klasičnih odevnih komada koji je svakom potreban jesu obične farmerke, lako uklopive za svakodnevne obaveze ali i neke opuštenije večernje prilike. Ove farmerke za trudnice namenjene su svim modernim budućim mamama koje vole i u ovim danima da se osećaju doterano i ženstveno, a u isto vreme udobno.

Advertisements

Spavaćica Za Dojenje

Spavaćica za dojenje definitivno pripada onoj listi neophodnih stvari za buduće mame, a moguće je da je na tu ‘sitnicu’ zaboravila u moru drugih bitnijih stvari koje treba da kupi za bebu koja stiže.

Ova lepa, udobna i komotna spavaćica za dojenje biće joj od velike koristi kad beba stigne, a čak i ako je već kupila neku, ne možete pogrešiti ako joj poklonite još jednu. Ova 2 u 1 haljina napravljena je od najfinijeg pamuka, širokog je kroja i izuzetno je praktična za porodilište, ali i prve dane sa bebom.

Prirodno Ulje Za Prevenciju Strija

Advertisements

Većina trudnica često ima problem sa pojavom novih strija i celulita u trudnoći, zbog rapidnog i iznenadnog širenja kože. To im često predstavlja problem koji nakon porođaja utiče na opšte samopouzdanje i tada je već teže rešiv. Zato treba početi sa prevencijom na vreme, tokom trudnoće, raznim mazalicama i kozmetikom bezbednom za trudnice.

Najbezbednija i najbolja opcija je uvek proizvod koji je 100% prirodan, pa će tako ovo ulje za prevenciju strija biti savršen poklon za buduću mamu, jer ne sadrži nafte derivate, veštačke mirise, konzervanse, parabene, silikone niti bilo kakve toksične sastojke.

Set Protiv Celulita

Celulitet je još jedan zaseban problem koji može da zadesi svaku trudnicu. Kako bi umanjile mogućnost stvaranja istog, treba još u trudničkim danima da počnu sa prevencijom masažama i prirodnim preparatima, i nastave u prvim nedeljama nakon porođaja.

Advertisements

Ovaj set potpuno prirodne kozmetike protiv celulita sastoji se od ulja, pilinga, masažera i nesesera, i biće jedan od onih poklona koji će biti zaslužan za sve komplimente na osnovu fit i zategnutog izgleda ove buduće mame nakon porođaja.

Velika Knjiga O Roditeljstvu

Iako je roditeljstvo jedna od najprirodnijih uloga koja može da zadesi svaku ženu, niko nije 100% spreman na dolazak nove, pogotovu prve bebe, i svu onu odgovornost i aktivnosti koje dolaze sa njom. Čak i ako budućoj mami ovo nije prva beba, Velika knjiga o roditeljstvu može da joj bude od velike koristi, jer pokriva period od začeća pa sve do detetove 18. godine života.

Ovim poklonom doprinećete edukaciji budućih roditelja po pitanju odgajanja dece u sigurnom okruženju, tako da izrastu u zdrave, dobre i uspešne ljude, i ohrabrivanju roditelja da se sa samopouzdanjem nose sa važnim odlukama.

Advertisements

Zaštita Od Kiše Za Kolica

Jedan od onih korisnih poklona koji će u nekom trenutku zatrebati svim roditeljima jeste zaštita za kolica koja štiti bebu od kiše. Roditelji pre dolaska bebe prvo najčešće kupuju velike i bitne stvari poput samih kolica i kreveta za bebu, a vi tome možete da doprinesete još jednim dodatkom koji će pozitivno uticati na bezbednost njihove bebe i pružiti budućoj mami mnogo bezbrižnih trenutaka uživanja u prvim šetnjama i prirodi sa svojom bebom, bez bojazni ako se vremenske prilike naglo i iznenadno promene. Ova mreža je univerzalna pa će odgovarati bilo kom modelu kolica koja su roditelji možda već kupili.

Bebi Alarm Video Monitor

Advertisements

Kada birate poklon za trudnicu koja će uskoro postati mama, najkorisnije je da suzite izbor na one poklone za koje znate da će joj biti od najveće koristi. Ako znate da još uvek nije nabavila bebi alarm i video monitor, onda je to jedan od najboljih poklona kojim možete da je iznenadite.

Ovaj monitor u boji sa jasnim prikazom, merenjem sobne temperature, savršenim kvalitetom zvuka, dosegom do 300 metara, noćnim režimom rada i mogućnosti dvosmerne komunikacije će omogućiti mirniji san i bebi i roditeljima, i samim tim povećati bebinu bezbednost i sigurnost.

Dubak Za Bebe

Sve buduće mame nestrpljivo, a nekad i bojažljivo iščekuju onaj poseban trenutak kada njihova beba prestane da puzi i prvi put prohoda. To je za svakog roditelja izuzetno bitan i radostan trenutak, a kako bi ujedno bio i bezbedan, dubak za bebe može da bude odlična alatka za neškodljivo i efikasno vežbanje, bez bojazni da dete može pasti i povrediti se.

Advertisements

S obzirom na to da je još uvek buduća mama, velika je verovatnoća da dubak još uvek nije kupila zato što on dolazi na red nakon par meseci, zato je vi iznenadite ovim korisnim poklonom.

Bebi Gym Sa Lopticama

Ako buduću mamu želite da iznenadite poklonom koji će joj biti koristan već u prvim mesecima od rođenja bebe, možete da se opredelite za bebi gym sa lopticama i dodacima za vežbu i igranje.

S obzirom na to koliko bebe brzo rastu i koliko prvi trenuci sa njima brzo prođu, vreme kada beba voli da leži ili sedi na podu i igra se dolazi brzinom svetlosti, pa će tako umesto obične prostirke, ovo zabavno ograđeno igralište biti super stvar i zanimacija za bebu, veselih boja i uz 30 loptica za igru kao i četri vrste muzičkih zvečki.

Advertisements

Univerzalno Odelce Za Bebe

Jedna od najlepših aktivnosti za buduće mame jeste kupovina odeće za bebu koja pristiže. Slatkoća stvari za bebe povećava radost koja svakim danom postaje sve jača, pa iako bebe brzo rastu i samim tim zahtevaju kupovinu nove odeće, retko koja buduća mama može da se suzdrži i ne kupi još po neku simpatičnu benkicu.

Mnogi roditelji ne vole da saznaju za pol bebe do samog porođaja, pa samim tim ne kupuju previše stvari, a posebno ne odeće, ali vi možete da ih iznenadite, započnete ili upotpunite kolekciju ovim preslatkim unisex odelcem za bebe.

Sophie La Girafe – Žirafa Igračka Za Bebe Set

Advertisements

Igračke za bebe ne predstavljaju samo zabavu, već igraju ključnu ulogu u razvoju bebinog mozga, stimulacije čula i opšteg razvoja. Sa kvalitetnom igračkom za bebu kao poklonom budućoj mami možete biti sigurni da nećete pogrešiti, jer što je veća kolekcija igračaka, to će se bebina mašta i kreativnost više i brže razvijati.

Mnogim budućim roditeljima ne ostane previsok budžet za puno igračaka, pored svih ostalih skupih i bitnih stvari za bebu, pa će tako ovaj lep i izuzetno kvalitetan set biti odličan poklon za ovu priliku. Sophie žirafa će biti fantastična za stimulaciju sluha i vida bebe.

Muzički Sto Sa Aktivnostima

Jedan od najboljih tipova igračaka za bebe jesu one koje proizvode zvuk. Pored toga što stimulišu sluh bebe, muzičke igračke poput ovog stola sa muzičkim aktivnostima razvijaju bebinu kreativnost i osećaj za muziku i fine zvukove, a mogu da utiču i na razvijanje nekih već postojećih sklonosti i talenata sa kojima je beba rođena.

Advertisements

Ova interaktivna igračka biće super poklon za buduću mamu jer će na duži period okupirati pažnju njene bebe, uz sate kvalitetno provedenog vremena istraživanja, učenja i zabave, puno šarenih boja i dinamičnih melodija.

Set Knjiga o Životinjama Za Bebe

Životinje su svakoj bebi jedno od prvih velikih interesovanja i tema koja im najviše drži pažnju. Svaka buduća mama će se najviše iznenaditi onim poklonima koji će joj ulepšati svakodnevnicu sa bebom koja je na putu, jer je ona sad u potpunom fokusu.

Knjižice za bebe su od velike važnosti za bebin razvoj, kao i zabavu, i predstavljaju materijal za zajedničke aktivnosti mame i bebe koje će ih zbližiti i ulepšati svaki zajednički trenutak kroz učenje i istaživanje o svetu koji ih okružuje. Ovaj set knjižica o životinjama biće prva mala bebina biblioteka za puno zanimljivih saznanja.

Advertisements

Električni Sterilizator Za Bočice Na Paru

Svakoj budućoj mami su zdravlje, bezbednost i higijena njene bebe koja uskoro dolazi na svet najveći prioriteti i ono na šta će se najviše fokusirati nakon porođaja. Kako bi imala što manje posla i brige, možete je vi iznenaditi ovim električnim sterilizatorom koji funkcioniše radom na paru, a koji će sigurno štititi njenu bebu od štetnih mikroorganizama dok joj se imunitet na razvije i ojača dovoljno.

Pored bočica, u njemu se mogu sterilizovati i cucle, pumpe, tanjiri, noževi i viljuškice u roku od samo nekoliko minuta. Sterilizator je bezbedan i napravljen od materijala koji ne sadrži BPA.

Advertisements

Mamina Stolica Za Ljuljanje

Budućoj mami ćete prirediti veliko iznenađenje ako joj poklonite pravu stolicu za mame. To nije obična stolica, već ona za ljuljanje i nežno njihanje bebe koje će doprineti bržem uspavljivanju, lepšem dojenju i hranjenju, ali i svim ostalim divnim trenucima koje će mama i beba provesti zajedno, uz čitanje, priču ili igru.

Ova stolica napravljena je od visokokvalitetne tkanine u elegantnoj i neutralnoj sivoj boji, pruža vrhunsku udobnost i savršen funkcionalni dodatak dekoraciji bebine sobe, a verovatno će biti kutak odakle će prvih dana mama ponosno i zadivljeno gledati svoju bebu dok spava.

Auto Sedište Za Bebe

Advertisements

Proizvod koji je svim budućim roditeljima neophodan za bezbedno funkcionisanje sa bebom jeste auto sedište. Ovo Chicco sedište kreirano je za bebe od 0-13kg i učiniće sve svakodnevne vožnje bezbednim i sigurnim.

Veoma je udobno i praktično, a poseduje i dodatni jastuk i obložene pojaseve za vezivanje tako da njihovoj bebi bude što prijatnije dok se vozi. Ovo će biti još jedna bitna precrtana stvar na listi kupovine ove buduće mame, koja će je sigurno prijatno iznenaditi, a vi ćete pokazati da mislite i na bezbednost njene bebe.

Set Pribora Za Negu I Higijenu Bebe

Interesantna, lepa i korisna sitnica koja će budućoj mami pojednostaviti negu bebe bio bi ovaj set pribora za negu i higijenu koji se sastoji od kapaljke, nosnog aspiratora, češlja i četke za kosu, makazica, grickalice za nokte i 4 turpije za nokte, koji će njenu bebu pratiti ne samo dok je mala, već i u godinama koje dolaze, jer je napravljen od otpornih materijala i sadrži sve neophodno za osnovnu negu od rođenja pa do starijeg uzrasta. Biće joj idealan kućni ili putni komplet za higijenu njene bebe, lako prenosiv i lepo organizovan.

Advertisements

Za koji god poklon sa liste da se opredelite, sigurni smo da nećete pogrešiti, jer smo listu sklopili tako da se sastoji od neutralnih a veoma funkcionalnih poklona koji će odgovarati svakoj budućoj mami, u kom god da je mesecu, i koji god pol bebe da nosi. Svaki je podjednako neophodan budućim roditeljima za zdravo i kvalitetno odgajanje beba, pa će samim tim biti lepo iznenađenje za ovu priliku i ulepšati predstojeće trenutke radosti svake buduće mame.