Ideje za poklon detetu za polazak u školu

Trenutak polaska u školu predstavlja veliku prekretnicu u životu svakog deteta i njegovih roditelja, a dođe tako iznenadno i odjednom, naizgled mnogo ranije od očekivanog. Za roditelje to je jedan od onih šokova realnosti kada shvate da im dete više nije beba a da vreme prolazi i previše brzo, jer kao da su ga juče prvi put držali u naručju.

Pored toga što izaziva taj sentimentalni osećaj, ovaj događaj donosi veliku radost i ponos što dete ulazi u novu životnu fazu i započinje sve zabavne avanture koje uz nju dolaze.

Advertisements

Polazak u školu kod dece izaziva pomešana osećanja – uzbuđenje i strah od nepoznatog dok ih u isto vreme raduje to što će upoznati nove drugare, ali ipak im nije najjasnija ta prva velika životna obaveza.

Ako želite da iznenadite budućeg đaka prvaka, ulepšate mu polazak u školu i pokažete da to nije ništa strašno, pronađite savršenu ideju na našoj listi poklona za mališane koji su stigli do ovog velikog početka:

Advertisements

Kutija Za Užinu

Jedna od veoma bitnih stvari kada je organizacija povodom polaska u školu u pitanju jeste održavanje zdrave ishrane i pažljivo planiranje obroka. Često se desi da u izostanku kreiranog plana ishrane vremenom dođe do prekomernog konzumiranja brze hrane koja je dostupna u školi, pa je važno da se mališanima od početka kreira navika i rutina zdravih obroka.

Advertisements

Najbolji način da se to uspostavi jeste da nose pažljivo odabranu hranu od kuće, a to će im biti mnogo interesantnije i lepše ako imaju svoju simpatičnu kutiju za užinu koju će svaki put ponosno izvaditi iz svog rančića i pokazati drugarima.

Flaša / Termos Za Vodu

Još jedan odličan način da se zdravlje prvačića održi na optimalnom nivou jeste da od malena steknu naviku da često piju vodu. Početak škole predstavlja prvi korak njihovog osamostaljivanja i početak nove faze u kojoj će dosta vremena početi da provode sami sa svojim novim drugarima i nastavnicima, a bez porodice koja je do tog momenta konstantno bila uz njih.

Advertisements

Zato je kvalitetna flaša atraktivnog dizajna super odabir poklona koji će oni uvek rado nositi uz sebe. Ova Bioloco flaša u simpatičnom dizajnu mede napravljena je od kombinacije nerđajućeg čelika i potpuno bezbednih, ekološki prihvatljivih materijala.

Ruksak Harry Potter

Školski dani nažalost podrazumevaju nošenje veoma teških rančeva prepunih knjiga i svezaka koji zajedno budu skoro pola težine đaka koji ih nosi. Zato je bitno da nose kvalitetne rančeve koji neće negativno uticati na razvoj njihovog držanja i kostiju.

U prvom razredu prvaci još uvek ne moraju da nose toliko materijala za časove, pa će jedan ovakav ruksak biti dovoljan za početak, a idealan je da se drugarima pokažu u najboljem svetlu i stilu. Ako su ljubitelji Harry Potter serijala, ovaj model biće savršen izbor, sa likom sove glavnog junaka koja simbolično predstavlja mudrost i znanje koje će steći!

Advertisements

Igra memorije – Geografija

Koliko god da je učenje sa razumevanjem najkorisnija tehnika koja prvacima odmah treba da se predstavi kao najbolja, činjenica je da će im tokom svih narednih godina školovanja od velike vrednosti biti i sposobnost pamćenja.

Neke stvari će morati da nauče napamet, jer se ispitivanja u osnovnoj i srednjoj školi baziraju na pamćenju velike količine informacija odjednom. Zato je od velike koristi da na vreme počnu da razvijaju i vežbaju tu sposobnost, a to im možete omogućiti kroz ovu igru memorije za treniranje pamćenja, izoštravanje veštine zapažanja i širenje znanja iz opšte kulture uz zastave i spomenike različitih država.

Advertisements

Torba Za Fizičko

Polazak u školu podrazumeva kupovinu velikog broja različitog pribora, od onog krupnijeg poput rančeva, nove garderobe i obuće, pa sve do najsitnijeg pribora za pisanje ili crtanje, kao i rezača, gumica, mnoštva olovaka i svezaka.

Većina tih stvari je obavezna i treba da se nabavi na vreme. Jedna od tih stvari je torba za opremu za fizičko, u koju će komotno stati patike, majica i šorts. Iako im to verovatno neće biti neophodno prvih par nedelja škole, korisno je pripremiti sve bitne stvari na vreme, jer ono počinje da leti onog momenta kad prvi put sednu u klupu.

Baštenski Set Za Decu

Advertisements

Pored toga što će im škola predstavljati glavnu i najbitniju obavezu u životu, decu je veoma bitno navoditi na kreiranje, razvijanje i održavanje hobija kojim će s baviti u slobodno vreme, nakon što završe sve obaveze vezane za školu.

Na taj način će naučiti da organizuju svoj dan i budu produktivni, a da im slobodno vreme ne bude sinonim za gledanje u telefon, već da zabavu nauče da pronađu u korisnijim i zdravijim aktivnostima. Ovaj baštenski set za decu biće savršen poklon koji će im okupirati pažnju a naučiti koliko je važno održavati zdravu životnu sredinu.

Interaktivni Globus

Najbolji način da se na vreme spreči stvaranje animoziteta prema bilo kom predmetu je da se tematika predstavi kroz zabavno istraživanje i učenje, a osnove savladaju još pre nego što dođe vreme za zvanično ispitivanje u školi. Na taj način dete će biti pripremljeno unapred, što će povećati njegovo samopouzdanje i sigurnost.

Advertisements

Ovaj interaktivni globus biće idealan poklon koji će geografiju učiniti nikad zabavnijom, a dete podstaći na samostalno istraživanje i širenje znanja. Uz njega će moći lako da nauči glavne gradove i kontinente, ali i čuje himne i različite zanimljivosti o svim destinacijama sveta.

Kasica Za Sitan Novac

S obzirom na to da ulaze u novu fazu svog života u kojoj će najbrže naučiti sve neophodne životne odgovornosti, korisno je da i kod kuće počnu da vežbaju određene tehnike koje će im se kasnije u životu isplatiti.

Jedna od najkorisnijih je štednja, koja će ih naučiti značaj finansijske stabilnosti i nezavisnosti, a ova preslatka kasica za sitan novac u obliku pande biće savršen poklon za prvačića koji je na putu da postane pravi mali funkcionalan i uspešan čovek. Uz kasicu biće lako naučiti ih postavljanju ciljeva i samostalnoj štednji kako bi iste ispunili.

Advertisements

Dečiji Smart Sat

Polazak u školu je prvi veliki iskorak u svet samostalnosti i slobode, pa tako zahteva i pojačanu dozu bezbednosti. Jedan od najboljih načina da se osigura bezbednost deteta je da je roditeljima u svakom trenuku dostupna lokacija na kojoj se nalazi. Bolja verzija i od pametnog telefona, kada su deca u pitanju, ova dečija verzija vodootpornog pametnog sata biće savršen poklon za svakog prvaka.

Pored klasičnih informacija o vremenu, mogućnosti merenja temperature i podešavanja alarma, ovaj sat ima mogućnost poruka, poziva, video poziva kao i lociranja deteta u svakom momentu, dok roditelji putem aplikacije na telefonu dobijaju informacije o kretanju.

Advertisements

Jakna Za Jesen / Zimu

Polazak u školu obeležen je poslednjim trenucima leta i početkom jeseni. Ubrzo nakon tog velikog 1. septembra, stiže hladnije i vlažno vreme, zato je korisno opremiti budućeg đaka prvaka sa novom jesenjom garderobom koja će im koristiti za hladnije školske dane koji dolaze.

Ako se odlučite za kvalitetnu jaknu, sigurno nećete pogrešiti jer je svakom detetu potrebna, a ovako bitan novi početak podrazumeva i obnovu garderobe. Ovaj sportski model koji je dostupan i u muškoj i u ženskoj verziji biće odličan za prelazno vreme i prve dane školske jeseni uz izdržljivu tkaninu i lagano izolovanu toplinu.

Svakodnevne Sportske Patike

Još jedan bitan deo garderobera koji bi trebalo zameniti novim kada dođe do momenta polaska u školu jeste par kvalitetnih i izdržljivih novih patika. Polazak u školu za mališane podrazumeva mnogo novih avantura, istraživanja, trčanja i igranja uz koje obično dolazi i međusobno dečje gaženje, zato nikad dosta novih patika.

Advertisements

Fidget Cube Igračka

Iako ulaze u ozbiljniji period života, još uvek su mali i ne treba naglo da izađu iz sveta mašte, dečijih igrarija i puno zanimljivih igračaka koje podstiču maštu i kreativnost i koje su od velike važnosti kad je razvoj ličnosti deteta u pitanju. Ove fidget cube igračke predstavljaju najnoviju senzaciju kod mališana i već su postale trend koji se treba ispratiti.

Ovo međutim nije obična igračka, kreirana je sa 12 različitih strana na kojima se može kliktati, okretati, kotrljati i rotirati, tako da na zabavan način podstakne fokus a smanji stres i anksioznost, što je podjednako bitno u školskim danima.

Advertisements

LED Radna Lampa

Polazak u školu obeležava početak ozbiljnog učenja, istraživanja, čitanja, pisanja i spremanja različitih domaćih radova, a sve to uključuje sate provedene za stolom. Deca od početka škole treba da se nauče da ovakve obaveze završavaju za radnim stolom koji će biti kutak posebno namenjen za učenje, jer će im to obezbediti bolju koncentraciju, produktivnost i disciplinu.

Za dobar fokus neophodno je dobro osvetljen prostor, pa će ova LED radna lampa za radni sto biti savršen poklon novom učeniku. Pored veoma simpatičnog dizajna koji će biti privlačan svakom mališanu, ovaj model lampe kreiran je po najstrožim merama bezbednosti po decu.

Harry Potter Kofer Set Sa Školskim Priborom

Advertisements

Učenicima osnovnih škola potrebna je velika količina različitog pribora koji kroz godine mora da se menja i unapređuje, a kupovina često predstavlja brigu za roditelje jer nikad nisu 100% sigurni da li su baš svaku sitnicu nabavili ili će im dete sutradan doći iz škole sa informacijom da im je falio bitan materijal poput tempera, četkica, makazica ili nečeg sličnog. Zato budućeg đaka možete iznenaditi velikim koferom punim školskim priborom, u Harry Potter dizajnu koji će im se sigurno dopasti.

Novčanik Za Decu

Iako je najbolja i najzdravija opcija da đaci prvaci u školu nose svoju hranu i užinu koju im roditelji pripreme kod kuće, veoma brzo će doći momenat kada će poželeti da mogu i sami nešto da kupe u školi u toku velikog odmora, poput njihovih drugara, pa je korisno da od početka imaju svoj mali novčanik u kom će čuvati džeparac.

Pored toga što to osigurava njihovu bezbednost, takođe počinje na vreme da ih uči odgovornosti, raspolaganju svojim novcem, računanju i samostalnom kupovinom. Zato će ovaj dečiji novčanik simpatičnog dizajna mede biti odličan odabir poklona za budućeg prvačića.

Advertisements

Set Gline Za Modelovanje

Još jedan super način da klinci kreativno i kvalitetno nauče da provode svoje slobodno vreme nakon škole je rad sa glinom. Ovaj set gline za modelovanje koji sadrži 4 različite boje odvojiće mališane od digitalnih uređaja dok će u isto vreme na zabavan način unaprediti sposobnost koncentracije i posmatranja, povećati kreativnost i maštu kroz razmišljanje, primenu i kreaciju, razviti finu motoriku, uticati na vizuelno prostornu inteligenciju kroz sposobnost prepoznavanja, podstići razvijanje sopstvene percepcije i ideja i uticati na relaksirano stanje kroz rad sa mekanim materijalima – sve veštine koje su podjednako neophodne i za dobre rezultate u školi.

Enciklopedija Za Decu

Advertisements

Početak škole je jedan od najbitnijih perioda razvoja za svako dete. Mališani su u tim godinama poput sunđera koji upijaju svet oko sebe, pa je tako veoma bitno kontrolisati to šta slušaju, gledaju i čitaju, jer će u velikoj meri uticati na njih kao ličnost kad porastu.

U tom periodu bi im trebalo razviti i ljubav prema knjigama i čitanju sa listova umesto digitalnih ekrana, tako da dobra knjiga i u ovom uzrastu predstavlja nepogrešivi poklon. Nikako nećete pogrešiti ako se opredelite za ovu Enciklopediju za decu, koja će im biti prava riznica znanja i novih informacija.

Dvostrana Magnetna Tabla

Jedna od najboljih tehnika kojoj deca pribegavaju kad izgube motivaciju za učenje je oponašanje nastavnika i pamćenje kroz ponavljanje i objašnjavanje, kao da su oni ti koji uče drugog. To je metod koji treba pohvaliti jer utiče na njihovo samopouzdanje, sposobnost objašnjavanja, razumevanja kao i prenošenja znanja, a kada nešto umeju jasno i jednostavno da objasne, sigurno je da su to u potpunost razumeli.

Advertisements

To će takođe sprečiti da pribegnu tehnikama učenja napamet i osigurati da naučeno ostane zaista i zapamćeno. Ova dvostrana tabla sa jednom stranom za kredu a drugom za markere i magnete biće savršen poklon za njih.

Na mnogo kreativnih načina možemo pozitivno da utičemo na mališane koju su u jednom od najbitnijih perioda za razvijanje i formiranje ličnosti. Iako je izbor poklona za decu veliki, pored mnogobrojnih igračaka koje su svakako odlične za maštu i zabavu, korisno je da se ipak češće opredelimo za one poklone koji će zapravo pozitivno uticati na njih kada je u pitanju razvoj veština, znanja i sposobnosti, pogotovu kada je povod polazak u školu. Ovu listu kreirali smo tako da se za svakog malca genijalca pronađe bar po jedan savršen poklon koji će oduševiti i njih i njihovu porodicu.