Poklon za učiteljicu ili učitelja: 20 odličnih i jedinstvenih ideja

Tražite ideju za poklon za učiteljicu? Pogledajte ovu listu lepih i jedinstvenih predloga koji bi svakome izmamili osmeh na lice.

U životu naše dece učitelji definitivno mnogo doprinose. Pomažu u oblikovanju njihovog uma, srca, karaktera i da se o svakom učeniku brine.

Advertisements

Mnogi će reći: „ To im je posao, za to primaju platu.“ Tačno, ali svi smo mi ljudi koji primamo platu za obavljen posao. Neko to radi da bi “odradio”, a neko zato što voli. Raditi sa decom ne može da bude posao koji se „odrađuje“.

To su mala bića sa tananim osećanjima i emocija. To su budući ljudi, glave porodica, stubovi država. Ako kao roditelji prepoznamo da se učitelj maksimalno angažuje za svoje đake, zašto ga ne bi nagradili.

Advertisements

Sigurno će svakom učitelju biti drago da vidi kako je njegov trud zapažen. Oni su u mnogim slučajevima duže sa našom decom nego mi sami. Zato je potrebno da im pokažemo iskrenu zahvalnost za sve što rade.

Advertisements

Važno je da deca, odnosno đaci učestvuju u davanju ideja i predloga u vezi sa poklonom za njihovog učitelja ili učiteljicu. Na taj način deca i roditelji učestvuju na zajedničkom zadatku koji je veoma lep i human.

Da bi sve ovo imalo smisla poklon učiteljici ne treba da bude preskup, čak ne mora da bude materijalne vrednosti, može to da bude neka simbolika koja će imati smisla na toj relaciji đaci-učitelji.

Problem u današnje vreme se javlja zato što često pojedini roditelji biraju skupe poklone pa se ostali moraju složiti hteli to ili ne, bili u mogućnosti ili ne.

Možemo zaključiti da je važno da kupovina poklona treba da potiče od iskrene želje svih učenika da izmame radost na učiteljevom licu i da učitelj dar shvati kao simboličan poklon za dobro obavljanje svog posla na obostrano zadovoljstvo.

Advertisements

Predlozi za poklon za učiteljicu (ili učitelja)

Evo liste najboljih poklona sa kojima ćete staviti osmeh na lice bilo kojoj učiteljici (ili učitelju).

Kakao kocke u teglici

Poklonite brz dezert tako što ćete napuniti teglicu sa sastoljcima za kakao kocke. Stavite sve potrebne namirnice sloj po sloj, zajedno sa orašastim plodovima i čokoladom, kako bi dobili šlatkis kome će se svi radovati!

Teglica sa bombonicama

Advertisements

Napunite teglice sa raznobojnim bombonicama i drugim slatkišima za ukusnu popodnevnu motivaciju! Dodajte traku ili ukrasnu vrpcu za malo dekoracije.

Ogrlice po želji

Širite ljubav tako što ćete im pokloniti ogrlicu napravljenu specijalno za njih. Tako ih vaše učiteljice mogu uvek nositi blizu svog srca.

Advertisements

Poruka zahvalnosti

Izrazite svoju zahvalnost učiteljima i učiteljicama ručno napisanom porukom. Na kraju krajeva, najbolji poklon za učiteljicu dolazi iz srca.

Sveće u šoljici

Izrada ovih ukrasnih sveća je jednako jednostavna kao sto je i zabavna. Učitelji će ceniti kreativnost koju ste uneli u izradi ovih sveća.

Advertisements

Kolačići sa čokoladnim mrvicama

Ispecite dvostruku ili trostruku smesu kolaćića sa čokoladnim mrvicama. Upakujte svakom učitelju ili učiteljici mnoštvo u poklon kutiji ili ukrasnoj kesi. Uživaće u njima na pauzama između planiranja lekcija.

Pribor za učitelje

Advertisements

Najbolji pokloni koji pokazuju da poštujute svoje učitelje ili učiteljice su oni koje mogu koristiti iznova. Poklonite im zalihe pribora za nastavnike, kao što su sveske, magneti i markeri, kao praktičan i koristan poklon za učiteljicu.

Praznične čarape

Zavijte par čarapa u malu kutiju za poklon koji će ugrejati srca vaših učitelja ili učiteljica. Izaberite zabavne, šarene sa prugama ili tufnicama.

Advertisements

Torta od jagode u teglici

Sveže jagode, kolač i šlag zajedno daju odličnu poslasticu. Ukrasite teglicu ukrasnom trakom i stavite sve ukusne sastojke unutra.

Teglica sa motivom srca

Napunite teglicu sa bombonicama u obliku srca. Na teglicu vežite malu poruku koja će izraziti vašu zahvalnost citatom ili nekomfrazom. Ovo je zaista jedinstven poklon za učiteljicu.

Advertisements

Set markera

Učiteljima i učiteljicama su uvek potrebne dodatne olovke i markeri. Ukrasite teglicu u kojoj će stajati sav potreban pribor na njihovim stolovima.

Sveske i olovke

Za pisanje dnevnika, pisanja beleški ili planiranja lekcija, poklonite im svesku i set olovaka. Dodajte poklon karticu za lokalni kafić ili poslastičarnicu za dodatno uživanje.

Advertisements

Nagrada za najboljeg učitelja/učiteljicu

Napravite diplomu ili čestitku koja će vašim učiteljima govoriti da su najbolji. Prikačite je na ukrasnu teglicu za poklon pun dobrote.

Teglica sa motivom jabuka

Advertisements

U prošlosti, roditelji su učiteljima davali korpe pune jabuka kako bi platili školovanje svoje dece. Danas, davanje jabuka učiteljima se smatra znakom zahvalnosti. Zato napravite jedinstven poklon za učiteljicu sa motivima jabuke uz pomoć zelene i crvene boje.

Slike citata

Dizajnirajte zidnu umetnost za učionice ili zbornice. U sliku uključite i motivacionu frazu ili citat kako bi ste im stavili osmeh na lice, bez obzira kakav im je bio dan.

Advertisements

Oslikani fenjer

Osvetlite živote vaših učitelja tako što ćete im pokloniti fenjer. Obojite fenjer pastelnim bojama poput plave ili zelene za spokojan izgled. Mogu ga staviti na trem, terasu ili ga poneti sa sobom na kampovanje.

Personalizovana teglica

Prilagodite teglu sa inicijalima ili prezimenom vaših učitelja. Teglicu napunite olovkama za korisni poklon učiteljici koji može da stoji na njenom stolu cele godine.

Advertisements

Svojeručno napisane čestitke

Najznačajnije ideje za zahvalnost učiteljima su one koje su iskrene. Napravite sami čestitku i u njoj napišite poruku u kojoj će biti navedene sve stvari koje cenite kod njih.

Termo šolja

Advertisements

Šta god da piju kako bi se pripremili za školski dan koji sledi, ova šolja ce držati na odgovarajućoj temperaturi zadivljujuće dugo vremena. Ugodna je za nošenje i ima je u mnogim jarkim bojama. Veoma praktičan i koristan poklon za učiteljicu.

Mirisna sveća

Ove sofisticirane sveće od kokosovog oraha i soje dolaze u mirisima u rasponu od osvežavajućeg baldahina (smokva, bršljan, zelena metvica) do bogatog i egzotičnog (šampanjac, šafran, koža). Prelep izgled, divni mirisi i personalizovana kutija za šibice čine ovo iskustvo poklanjanja sveća posebnim.

Advertisements

Pogledajte i ideje za poklon mami.

Šta je po vašem mišljenju idealan poklon za učiteljicu? Imate li ideja koje biste podelili sa nama? Pišite nam u komentarima, želimo da čujemo vaše mišljenje.