Šta kupiti novorođenčetu: Odaberite najbolji poklon za babine

Kako bismo vam pomogli odabrati najbolji poklon za babine sastavili smo vam listu ideja. Sigurno će nešto od ovih predloga biti pun pogodak.

U našem narodu još uvek se sprovode običaji koji datiraju još od starih Slovena. Običaj je da porodiljina majka dođe da izvede ćerku i bebu iz porodilišta i da donese babine. Babine predstavljaju prvi poklon novorođenčetu. Zapravo nekada je to bio i jedini poklon, drugih poklona nije ni bilo.

Advertisements

Svaka beba je posebna, i zaslužuje poseban poklon.

Postoje pokloni koje će sigurno kupiti tetke, pa zatim pokloni kao stvoreni za dobiti od maminih prijateljica. Neki od njih su vise praktični, neki više pokloni koji služe za razonodu kako dece tako i ukućana.

Advertisements

Danas su prodavnice za bebe pune opreme za bebe koje su nepoznate većini roditelja, jer pored osnovnih neophodnih stvari nastale su nove neophodne svari koje prate modernizaciju i novu tehnologiju.

Pa da krenemo sa idejama… 🙂

Advertisements

Bambo Nature Baby shower box

Nešto što je vrlo originalno, a pored toga i potrebno svakoj bebi jeste set prirodne, organske kozmetike za negu bebe, eco-friendly pelene i tetra pelene.

Bambo Nature je napravio poklon za babine koji sadrži one fine i nežne sitnice koje su potrebne novorođenčetu. Spakovano je u preslatko dizajniranu kutiju i zaista je odličan poklon koji će obradovati baš svaku mamu, a bebi obezbediti čistu nežnost.

Ukoliko niste sigurni šta biste poklonili, a želite da Vaš poklon bude koristan i mami i bebi, ovo je odličan izbor.

Advertisements

Odeća za bebe

Možete izabrati predmete za bebinu odeću kao što su rukavice, bodi, prsluci, kape, čizme. Imajte na umu da kupujete samo pamučnu odeću. Izbegavajte sintetičke tkanine.

Pelene za bebe

Advertisements

Nikada ne možete pogrešiti s poklanjanjem pelena. Pelene za jednokratnu upotrebu mnogih poznatih marki dostupne su na tržištu. Takođe možete kupiti platnene pelene ako ste zabrinuti za očuvanje životne sredine. Imajte na umu da kupujete pelene za odgovarajuće doba bebe. Idealan poklon za babine koji će sigurno iskoristiti. 🙂

Kadice za bebe

Nove mame mogu se osećati anksiozno zbog kupanja svoje novorođene bebe, pošto izgledaju vrlo krhko. Dakle, poklanjanje kadica za bebe im sigurno može pomoći u ovom zadatku. Možete da kupite prenosive kadice koji će učini kupanje bebe lakšim i praktičnijim.

Advertisements

Radosnica

Novi roditelji sigurno vole ovaj poklon. Poklonite im radosnicu za bebe koja može pomoći roditeljima da zabeleže sve događaje za bebu u prvoj godini. Oni mogu da zalepe slike i tragove svoje bebe, zajedno sa ličnim detaljima poput težine rođenja bebe, vremena kada se rodila i tako dalje, radi sećanja. Veoma lep i praktičan poklon za babine.

Srebrni nakit

Tradicionalno, darivanje srebrnih predmeta za novorođenče smatra se dobrim izborom. Možete im pokloniti bilo šta, od srebrnih narukvica ili gležnjača, do srebrnih čaša, posuda ili kašika.

Advertisements

Zvečke i muzičke igračke

Tržište je puno uzbudljivih izbora kada su u pitanju zvečke i muzičke igračke za novorođenčad. Ne samo da su dostupne u predivnom dizajnu, već su i zabavne i umirujuće, što će sigurno zabavljati bebe.

Posteljina za bebe

Advertisements

Posteljina za bebe takođe je sjajan poklon za babine. Posteljina moze da se nađe u raznim atraktivnim dizajnima. Odabir posteljine koja se brzo suši je dobra ideja. Takođe možete potražiti najnoviji hit, vreće za spavanje sa slatkim motivima koje će sigurno držati bebu mirnom.

Dekor sobe za bebe

Poklon predmeti za dekor dečije sobe može biti zabavna ideja. Možda ćete imati problema sa odabirom zbog velikog izbora, kao što su okviri za slike, nalepnice na zidu, osvetljenje dečije sobe, visine, tepisi, zavese itd.

Advertisements

Vrteška

Novom roditelju bi bilo drago da ima vrtešku na krevetu ili igraonicu, koja može da angažuje njihovu bebu, a istovremeno im omogućava da obavljaju neke poslove. Možete se odlučiti za muzičke vrteške u jarkim bojama.

Nosiljka za bebe

Možete odabrati nosač za bebe ili nosiljku za bebe. Oba su praktični pokloni novorođenčetu. Imajte na umu preporuke za određenu starosti bebe prilikom kupovine nosiljke, jer je manjim bebama obično potrebna dodatna podrška za vrat. Ovo je veoma lep i praktičan poklon za babine.

Advertisements

Cucla i glodalica

Novi roditelji mogu utehu svoje bebe smatrati prilično teškim zadatkom. Cucle za bebe mogu biti pravi poklon novorođenčetu u tom slučaju. Cucle za bebe i glodalice dolaze u različitim životinjskim motivima. Pre kupovine obavezno proverite da li su netoksične.

Proizvodi za negu bebe

Možete pokloniti set dečijih proizvoda za negu kože, koji uključuju šampon, losion za telo za bebe, ulje za masažu, sapun za bebe, kremu za pelenski osip, maramice za bebe. Kako bebe imaju osetljivu kožu, osigurajte da kupujete proizvode dizajnirane posebno za bebe.

Advertisements

Osnovni proizvodi za hranjenje

Proizvodi za hranjenje, poput bočica za bebe različitih veličina, zajedno sa dodatnim cuclama, mogu biti idealan poklon za babine. Takođe možete dodavati raznovrsne poklone za njihovo održavanje, kao što su četke za boce, poklopce za boce, cucle, pumpe za dojke i jastučiće za dojke.

Torba za pelene

Advertisements

Torba u kojoj mogu stati pelene za jednokratnu upotrebu, maramice i vlažne maramice za bebe, prostirka za presvlačenje, krema za osip od pelena i sredstva za čišćenje, može biti zgodan poklon za babine.

Komplet za zaštitu bebe

Roditelji će morati da zaštite svoju kuću dok beba raste. Možete im pokloniti pribor za zaštitu bebe, a roditelji mogu zaštiti kuću kada dođe vreme.

Advertisements

Set od kašmira

Ako želite kupiti luksuzni poklon za babine, teško je pobediti kašmir. Ovaj set sadrži mekano ćebe napravljene od 100 posto čistog kašmira i odgovarajuću kapu sa medveđim ušima. Dolazi u sivoj boji, a mekanost i nežnost ovog seta je van svakog očekivanja.

Portiklice za bebe

Sa deset portiklica ukupno, ovaj set će biti dovoljan za jednog mališana u svakoj prilici. Slatke portiklice su napravljene od upijajućeg materijala što ih čini savršenim za nošenje u vreme obroka, rasta zubića i mnogih drugih situacija.

Advertisements

Smirivač bebe

Smirivač bebe je čudesna sprava kada je u pitanju spavanje novorođenčadi. Odlikuje se time da ima pravi ljudski glas koji ispušta umirujuće zvukove i dovoljno je mali i lagan da ga možete koristiti i na putovanju. Ovaj proizvod radi na dve AA baterije, koje su uključene u kompletu, tako da je smirivanje bebe spremno direktno iz kutije.

Pisma mojoj bebi

Advertisements

Pričajmo o poklonu koji će vam trajati godinama. Ovaj set od 12 pisama pomaže roditeljima da zabeleže svoje nade, snove i sećanja za svoje dete koje će ih jednog dana čitati. Neka su pisma prazna, dok druga sadrže uputstva kao što su „Smejem se kad ti …“ i „Sve stvari za koje se nadam da ćeš pokušati jednog dana …“ i dolaze sa nalepnicama da budu zapečaćeni do dana kada te male bebe odrastu. Ovo je nešto zaista jedinstveno kada je u pitanju poklon za babine.

Ležaljka za bebe

Lezaljka pruža sigurno mesto za bebu u kome može da leži dok je budna i pod nadzorom. Oblik pruža podršku i udobnost, a ima je u raznim slatkim motivima koji upotpunjuju bilo koju sobu za bebu.

Advertisements

Životinjske kasice

Nikada nije prerano da ih učite o štednji, a ova slatki slon kasica to čini zabavnim. Dolazi u sivoj ili beloj boji, a kasica žirafa se može kupiti zasebno ako želite da im napravite mali zoološki vrt.

Igračke koje podstiču razvoj

Slično kao golicanje vašeg novorođenčeta perjem, možete da vežbate bebin dodir sa igračkama poput zvečkalica, loptica za igru i blokova i iskačućih igračaka. Ove stimulativne igračke nisu samo zabava, već pomažu vašoj bebi da uči.

Advertisements

NutriBullet set

Ako kupujete nešto za bebu, zaista kupujete i nešto za roditelje, a ovaj će poklon za babine morati da cene svi mnogo duže nego bilo koji drugi poklon novorođenčetu.

Bebi otirač sa motivom zeca

Advertisements

Stvarajući mekanu, sigurnu površinu za igru, ovaj plišani i elegantni otirač sadrži predivne detalje na jastuku od zeca i pere se u mašini.

Prve kutije za zube i kovrče

Ove divne kutije za čuvanje sa motivima jagnjeta i patke su preslatke i u njima bebina prva loknica i zub mogu biti sačuvani zauvek.

Advertisements

Pelene za uvijanje beba

Pelene za uvijanje beba i bebi prekrivači mogu biti još jedan koristan poklon za babine, jer bebe često prave nered. Znači, pelena za uvijanje beba uvek treba u velikom broju. Opet, setite se da kupite pamučne.

Peškir sa motivom sove

Kada se završi vreme za kupku, ovaj super upijajući peškir s kapuljačom biće prava stvar u koju treba da se umota beba.

Advertisements

Čizmice za bebe

Koriste se da održe stopala bebe toplim i ugodnim tokom cele godine. Možete pokloniti nekoliko različitih dečjih čizmica – one koje su izrađene od pamuka, ručno rađene (pletene čizmice) i još mnogo toga.

Setovi za podučavanje beba

Advertisements

Ovi mogu biti višenamenska ideja za poklon za babine, jer sadrže stvari za podučavanje kao što su knjiga prvih reči, delova tela, brojeva, boja i tako dalje. Takvi kompleti mogu takođe da uključuju marionete za prste, kockice za igranje, CD/DVD setove rima itd.

Ljuljaška za bebu

Roditelji mogu koristiti ovaj svestrani poklon čak i dok beba raste. Tokom ranih dana, novorođenče može tu ležati u polu-naslonjenom položaju. Kasnije, kada beba počne da šutira, može se tu ljuljati zadovoljavajući tako bebin poriv za kretanjem.

Advertisements

Personalizovani okviri za fotografije

Ovo je sjajan način da čestitate novim roditeljima. Možete im pokloniti foto-okvir sa ugraviranim imenom i datumom rođenja bebe, ili im dati foto-okvir koji ima pojedinačne delove za svih 12 meseci.

Kolica za putovanje

Kolica koja su tako mala da se mogu uklopiti u deo za ručni prtljag u avionu, kako bi putovanje bilo mnogo lakše. Ova kolica su zapravo osvojila Ginisov rekord u 2014. godini za najmanja preklopna kolica na svetu! Ovo je iskreno neverovatan poklon za babine. Savršen je na tako mnogo načina. Veličina na koju se savija je magična.

Advertisements

Navlaka za dojenje

Nova majka će zaista biti zahvalna na ovom poklonu. Postoje razne vrste pokrivača za negu i višenamenski prekrivači. Obavezno kupite onaj koji je napravljen od lakih i materijala kao što su muslin, pamuk itd.

Razvrstavanje igračaka

Advertisements

Bebe u dobi od šest meseci vole da istražuju igračke. Iako je beba stara tek nekoliko dana, ovakav poklon novorođenčetu biće koristan u narednim mesecima.

Zdravstveni komplet za novorođenčad

Poklonite novim roditeljima zdravstveni komplet koji sadrži sve osnovne stvari potrebne za zdravlje bebe. Kupite komplet koji je u skladu sa zdravstvenim standardima.

Advertisements

Nameštaj za bebe

Možete kupiti komad nameštaja za bebe kao poklon za babine. Ormari ili mesta za presvlačenje, stolice za ljuljanje, prenosive krevetiće, itd. Dečiji nameštaj dostupan je u različitim stilovima i oblicima.

Punjene igračke

Punjene životinje su omiljeni poklon novorođenčetu. Oni pomažu bebama u prepoznavanju tekstura. Takođe pomažu u razvoju socijalnih veština. Poklonite plišanog medu ili bilo koju drugu plišanu igračku, ali budite sigurni da su izrađene od kvalitetnog materijala.

Advertisements

Kapice za novorođenčad

Darujte bebu sa ovim slatkim i simpatičnim šeširima, koji ne samo da izgledaju moderno već i štite bebinu glavu i uši od hladnoće. Dolaze u različitim dezenima za dečake i devojčice.

Poklon kartice

Advertisements

Kada se ne možete odlučiti za poklon za babine, dajte im poklon karticu tako da roditelj mogu kupiti nešto što je zaista potrebno.

Poklon za pomoć u pokretu

Odličan poklon set koji uključuje setove portikla i set kašika, dozirnik za maramice sa vrećicom za pelene, kutijicu za sušenje sa četkom za bočicu i šoljom za užinu. Vrhunski je i siguran za pranje u mašini za sudove.

Advertisements

Putna podloga za presvlačenje

Podloga za promenu pelena na putu će učiniti promenu pelena ekstremno lakom i brzom. Ultimativna podloga za menjanje bebinih pelena olakšava promenu pelena za bebe – bez obzira gde se nalazite. Pronto jastuk omogućava udobnost bebine glave.

Sterilizator flašica za bebe

Sterilizator ubija 99,9 posto bakterija intenzivnom parnom sterilizacijom. Jednostavno priključite uređaj u bilo koju standardnu električnu utičnicu da biste bezbedno i efikasno uklonili većinu klica u domaćinstvu za samo 7 minuta. Podesiva veličina omogućava prilagođavanje vašim potrebama.

Advertisements

Nakon ovih ideja nadamo se da će vaš odabir izmamiti osmeh na licu roditelja. Usrećiti roditelje, znači usrećiti i decu, jer srećne bebe su one čiji roditelji su srećni. Svako od nas voli da baš njegov poklon za babine bude taj koji će biti pun pogodak.

Nemojte očajavati i ako se to ne desi, svaki poklon pre ili kasnije dođe do bebe koja će mu se radovati, jer je to krug koji je stalno u pokretu. Bebe brzo prerastu sve stvari, bilo da je to garderoba ili razne sprave za njihovu zabavu i razonodu.

Stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru poklona

Uz raznolike mogućnosti pomenute gore, bitno je imati na umu određene faktore prilikom odabira poklona za novorođenčad. Evo nekih karakteristika koje bi vaš poklon trebao imati.

Praktična upotreba

Advertisements

Novorođenče zahteva mnogo stvari, a roditelji će definitivno biti zahvalni ljudima koji im poklone nešto što zapravo mogu koristiti. To im pomaže u smanjenju troškova i spašava ih više odlazaka do prodavnice. Roditelji nikada ne mogu imati previše pelena, flaša za hranjenje ili igračaka, tako da bi ovo mogle biti odlične ideje.

Sentimentalna vrednost

Drugi smer o kojem možete razmišljati dok birate poklon za babine je emocionalna vrednost. Mogli biste razmotriti beležnicu ili personalizovanu odeću itd. Nešto što pomaže da se uspomene sacuvaju ili što je personalizovano za bebu, što će podsećati na mesece pune nervoze, uzbuđenja i sreće.

Jedinstvenost

Većini beba je potrebna samo po jedna stvar iz pomenutih kategorija, pa se podrazumeva da su roditelji već kupili kolica i krevetić. Međutim, sve što poboljšava ove osnovne stvari je dobra ideja, kao što je putni krevet itd. Uverite se da je vaš jedinstveni poklon i dalje koristan ili sentimentalan.

Advertisements

Odabrati poklon novorođenčetu možda nije lak zadatak. Imajte na umu da koji god poklon za babine odaberete, na kraju se računa sama misao i gest!

Pogledajte i ideje za poklone trudnicama.