ZA SEĆANJE: Ovo je nezaboravan poklon za uspomenu

Poklon za uspomenu se svrstava među najbolje poklone po mnogim anketama na internetu. To je odlična ideja! 9 od 10 osoba se slažu da je to sjajan poklon.

Razmišljate li o kakvim sentimentalnim poklonima za neku vama dragu osobu?

Advertisements

Bilo da li je povod rođendan, godišnjica braka, godišnjica veze, možda je neki datum samo vama važan, lepo je za tu priliku kupiti neki poklon za uspomenu na baš taj trenutak. Bilo da ste sa nekim u prijateljskoj, emotivnoj ili rodbinskoj vezi lepo je imati uspomene.

Uspomene su nešto što ostaje posle svakog životnog doba, posle svake epohe, posle svakog čoveka. Sve bude i prođe, samo su uspomene ono što ostaje. Bilo da su lepe ili ružne one su deo svakog čoveka.

Advertisements

Prenose se generacijski s roditelja na decu te priče, ta sećanja praćena brojnim predmetima koji su svedoci tih događaja. Roditelji prenose na decu i ona na svoju i tako nekada doživimo tuđu uspomenu kao svoju vlastitu.

Toliko puta bude ponovljena u našem životu, da se saživimo sa njom i nakon izvesnog vremena kada nema ni tog koga ti je pričao o svemu tome, doživiš njegovu uspomenu zajedno sa njim kao deo tvoje uspomene. Ona zapravo to i postane.

Advertisements

Materijalne stvari imaju svoju vrednost i tokom života svi mi težimo ka takvim stvarima. Onda u životu dođe vreme kada shvatiš da su sve to trice i kučine, a da su prave stvari one koje mogu da se ponesu sa sobom, one koje se nose u sebi.

Uspomene su jedino što niko na svetu ne može da vam oduzme. Ako živite punim plućima na pravi način, sutra ćete imati i ljude i događaje kojih ćete se sećati. Radite dobre stvari i družite se sa dobrim ljudima te ćete tako i imati lepe stvari za sećanje.

Najbolje ideje za poklon za uspomenu koje vaša draga osoba nikada neće zaboraviti

Poster sa slikom specijalno odabrane mape

Grafomap je sajt na kom možete da dizajnirate poster sa mapom bilo kog mesta na svetu – kao što je, na primer, njihov rodni grad, grad u kom su studirali, ili omiljena destinacija za putovanje.

Advertisements

Kalendar sastavljen od dragocenih ličnih fotografija

Čim ugledate slike voljenih osoba, one u vama odmah probude osećanje radosti. Zato ako organizujemo svoje obaveze uz pomoć kalendara sa njihovim fotografijama, čim ga pogledamo, osećaćemo se zahvalno i srećno.

Ugraviran sat

Advertisements

Ako tražite nešto što je suptilno a ostavlja jak utisak, onda je sat sa gravurom klasik sa razlogom. Osoba kojoj ga poklonite će ga zauvek čuvati, nositi svaki dan, i biće očigledno koliko je dragocen svima koji ga ugledaju. Funkcionalan, vrlo promišljen i bezvremen poklon za uspomenu.

Foto album specijalno napravljen za tu osobu

Pretvorite gomilu njihovih fotografija i omiljenih uspomena u jedan sjajan album koji mogu da pokažu svima što čini ovaj poklon lepo upakovanom i divnom uspomenom.

Advertisements

Ogrlica sa početnim slovom imena

Čuvajte vaše voljene osobe blizu srca uz pomoć ove prelepe ogrlice.

Uramljen citat

Uramite neki od njihovih omiljenih citata, stihova ili izreka.  Sami dizajnirate sve, od boje slova do matiranja da učinite taj poklon za uspomenu kao stvoren za tu osobu.

Advertisements

Komplet simpatičnih šolja

Pretvorite članove vaše porodice, prijatelje ili nedavno vereni par u simpatične likove koji zapravo liče na njih na ovom kompletu šolja koje mogu da čuvaju.

Isplanirajte put na neko posebno mesto za Vas i tu osobu

Advertisements

Bilo da izaberete da ponovo posetite mesto gde ste se upoznali ili želite da se upustite u novu avanturu zajedno, putovanje može biti sladak i pažljiv način na koji možete da stvorite nove uspomene.

Kašika sa simpatičnom gravurom

Dajte im kašiku sa slatkom ugraviranom porukom koja će biti svakodnevni podsetnik na to koliko ih volite. Zaista zanimljiv poklon za uspomenu. 🙂

Advertisements

Lampe koje se pale na dodir

Svi su zauzeti ovih dana pa nije lako biti u kontaktu sa voljenim osobama onoliko koliko želimo. Komplet uparenih lampi, od kojih se jedna pali kad se dodirne druga čini to da te osobe znaju da mislimo na njih čak i kada nemamo vremena da se čujemo sa njima.

Ručno napravljeno prstenje sa gravurom otiska prsta i rukopisa voljene osobe

Napravite po meri ovo prstenje od sterling srebra, 18K pozlaćenog srebra ili ružičasto pozlaćenog srebra sa otiskom i rukopisom (ili porukom ako vam se to više sviđa), vaše voljene osobe.

Advertisements

90 porukica u boci

Napišite 90 ličnih porukica za vašu voljenu osobu i ubacite ih u ovu slatku malu bočicu koje će ih podsećati na to koliko ih volite svakog dana  – ovako ne morate da se setite da pošaljete jednu od ovih porukica svakog jutra.

Foto-štampa važnog životnog događaja

Učinite momenat kada su im se putevi ukrstili nezaboravnim uz pomoć ove foto-štampe sa sofisticiranim, jedinstvenim dizajnom.

Advertisements

Etiketa za vino specijalno napravljena za tu osobu

Proslavite rođendan, uspeh ili novi životni poduhvat vaše voljene osobe sa flašom vina i domišljatom, specijalno napravljenom etiketom koju će želeti da zadrže.

Poster na kom ste vi i vaša voljena osoba predstavljeni kao vaša omiljena pića

Advertisements

Bilo da pretvarate vašeg prijatelja ili životnog partnera u sličicu koktela, ovaj šaljivi specijalno napravljeni poster je simpatičan i zabavan pristup tome da poklonite nešto sa sentimentalnim značajem. Definitivno jedna od boljih ideja za poklon za uspomenu koji može poslužiti kao lep dekor. 🙂

Daska za sečenje koja dragocen recept čuva od zaborava

Ima nešto u porodičnim receptima što čini da sve bude boljeg ukusa. Ova daska za sečenje nudi jedinstven način da se sačuva neki od omiljenih porodičnih recepata. Sastojci i uputstvo su ugravirani u čvrsto drvo trešnje, a gravura se moze  napraviti da izgleda kao da je recept pisan rukopisom pisca recepta.

Advertisements

Poklon nikada ne ide sam, tu su emocije osobe koja ga daruje i one koja ga prihvata. Nekada su to srećni povodi i uvek će sećanje na njih izazivati lep osećaj. Nekada su u pitanju rastanci sa dragim ljudima, nekada trenutni a nekada i oni konačni. Svakako su emocije prisutne i nezaobilazne.

Neke stvari moraju da se prihvate i da se živi sa njima. Nekada nam uspomene budu bolne, ali isto lepe. Nekada se možda rastužimo kada se setimo neke osobe koja nije sa nama, ali nam bude drago što smo imamo nešto što će nas uvek sećati na nju.

Uspomena na taj rastanak nas rastuži, ali postojanje te osobe u našem životu je ipak vredna stvar i naravno da uspomena na nju mora da nam izazove setu.

Pišite nam vaše ideje i predloge i pomozite drugima da odaberu najbolji poklon za uspomenu.