Kako odabrati idealan poklon za 8 mart + spisak ideja

Nije lako izabrati dobar poklon za 8 mart, zato smo se potrudili i pripremili ovaj tekst sa idejama koje možete da iskoristite. Nadamo se da će vam se svideti. 🙂

Osmi mart je svetski dan žena i kao što mu ime i kaže, tog dana se internacionalno slavi život žena i svega što one rade u svojim životima i što postižu.

Advertisements

Pre svega, mama je ta koja svoje dete nosi devet meseci u sebi, i koja omogućava nastanak života.

Mama je nezamenljiva osoba koja je prisutna u toku celog života, od ranog detinjstva kada se brine o životu svog deteta i pruža mu ljubav, pažnju i utehu kada je to najpotrebnije.

Dete bez svoje majke ne može da preživi u početku svog života, jer ga ona hrani, čuva i uspavljuje.

Kroz život majka je tu i u dobru i u zlu – ona vodi svoje dete u park, pomažemu da nauči tablicu množenja, da prebrodi svoju prvu ljubav i da se osamostali, kako bi mogao ili mogla da živi samostalno i da osnuje svoju porodicu.

Saveti koje ona daje su neprocenjivi i bez njih bi bilo teško voditi svoj život i prebroditi sve nedaće koje nas zateknu u toku mnogih godina našeg života.

Čak i u starosti se desi da se setimo majčinih mudrosti koje koristimo u mnogim situacijama, pa smo im na tome zahvalni. Sećanja koja imamo sa svojom majkom su nezamenjiva i rado ćemo ih se sećati u svom životu, čak i kad ih ne bude bilo.

Advertisements

Osmi mart je samo još jedan razlog da se setimo svih lepih i manje lepih događaja koja smo preživeli sa svojim mamama, i još jedan razlog da odvojimo malo svog slobodnog vremena za njih bez obzira na to koliko smo zauzeti i izgleda kao da nemamo vremena za njih.

I najmanji znak pažnje njima će mnogo značiti i sigurno ćete im ulepšati ceo dan ako uradite nešto najjednostavnije za njih.

Pored mame, baka je još jedna veoma važna osoba koja je prisutna određeni deo našeg života, i koja će dati sve za nas, kako bismo mi bili srećni i kako bismo mogli da imamo sve što poželimo u životu.

Ona je bila tu u detinjstvu kada je bilo potrebno pobeći od kazne i vikanja roditelja, kada je bilo potrebno počastiti svoje unuke za dobar uspeh u školi ili jednostavno zato što su tu i što im krase život u kasnom periodu života.

Nema onoga na svetu što baka ne bi dala za svoje unuče bez obzira koliko ono veliko ili malo bilo, baka je spremna da sve svoje da za sreću drugoga.

Advertisements

Mnoge pesme i priče su opevane kako bi pokazale koliko su ove osbe važne u našem životu, i kako od njih mnogo zavisi kakvi ćemo mi biti u životu, pa je red da se odužimo nekako, a njima su sitnice sasvim dovoljne da bi se zadovoljile.

Evo nekih poklona koje možete da poklonite vašoj mami, baki ili drugoj voljenoj osobi za Osmi mart.

Uramljena slika je lep poklon koji vaša baka ili mama mogu da okače na zid u svojoj dnevnoj ili spavaćoj sobi. Slika može da bude umetničko delo nekog slikara, a može da bude i slika koju izradite pa uramite.

Umetničke slike su uglavnom skupe pa ako nemate određenu količinu novca to može da bude problem.

Ali zato za manju cenu možete sami da osmislite umetničko delo, tako što ćete uz pomoć kompjuterskih programa napraviti unikatnu fotografiju.

Sa druge strane, slika koju ćete uramiti može da bude i slika vas i vaše porodice, koja će usrećiti vašu mamu ili baku i podsetiće ih na kakvo bogatstvo poseduju u svom životu, a to su njihova deca i unučad, koji im predstavljaju ceo svet i bez njih bi se osećale prazno i usamljeno.

Advertisements

„Najboljoj mami/baki“ možda nije jedinstven poklon za 8 mart, ali jeste poklon sa kojima nikad nećete promašiti i razočarati svoju majku ili baku.

Koliko god da im često govorite da ih volite i da vam znače, predmet na kom to piše može da vas zameni u trenucima kada niste tu a potrebna im je vaša podrška ili vaš zagrljaj.

Svi smo zauzeti u našim životima i nekada je teško izbalansirati posao, decu, prijatelje, roditelje i drugu rodbinu, a da nama ostane malo vremena za nas.

Niko vam neće zameriti ako niste tu za njih u nekom trenutku ako ipak imaju neki dokaz da im značite i da mogu da se oslone na vas. Baš ovaj poklon ima veliku važnost iako je čest i jeftin.

Neki od tih poklona su plišano srce koje se može naći u različitim veličinama i bojama, plišani meda sa srcem, magnet na kojem piše ’Najboljoj baki/mami’, ’Volim te bako/mama’ ili nešto slično.

Ukrasna vaza za cveće je poklon koji vaša mama i baka neće odbiti čak i ako u kući već imaju vaze za cveće. Ipak cveća nikada nije na odmet, a kada se neki poklon dobije iz ljubavi od neke drage osobe, on ima posebnu vrednost koja je neprocenjiva.

Advertisements

Uz vazu možete pokloniti i buket cveća koji može odmah da stavi u vazu i da im krasi prostor u kom žive.

Cveće je poklon koji može da se daruje i samostalno, a može da se daruje uz prethodno pomenutu vazu, gde će zajedno predstavljati jedan divan i mirišljav poklon koji može da krasi životni prostor.

Možete da se odlučite na biljku koja bujno cveta šarenim cvetovima, koja ima veliko, bogato lišće, koja se puže po zidovima ili na biljku koja ima trnje i vaše baka i majka će ga sigurno prihvatiti.

Ručno pravljen poklon je jednostavno i prilično jeftino rešenje za pronalaženje poklona za 8. mart. Takođe, poklon može ručno da se pravi ako imate specifičnu ideju o poklonu koji želite da poklonite, a imate materijala, vremena i veština da ga izradite.

Ručno pravljeni pokloni su odlična ideja u svakom slučaju. Ručno pravljen poklon može da ima mnogo oblika- to može biti crtež, naslikan rad, nakit ili nešto potpuno drugačije.

Za pravljenje ručnog poklona nije potrebno da imate previše talenta i ne treba da se sramite ako smatrate da ne zante dobro da crtate ili pravite, sigurno ćete pronaći neku metodu pravljenja poklona koja će vam odgovarati.

Advertisements

Na kraju krajeva, kako god da vaš ručni rad izgleda na kraju, vaša mama ili baka će biti jako srećne i prepoznaće vaš trud i vreme koje ste potrošili na pravljenje jednog umetničkog dela.

Knjiga je odličan poklon za 8 mart koji će se svideti vašoj mami ili baki i biće oduševljene što su dobile nešto sa čime će moći da skrate svoje vreme kako im ne bi bilo dosadno kada su same u kući i nema nikoga da im pravi društvo.

Setite se da li vasa majka ili baka vole romantične knjige, detektivske priče, drame, komedije, fantastiku ili nešto drugo, kako biste mogli da odaberete pravu knjigu po njihovom ukusu.

Pre darivanja poklona možete da napišete posvetu, u kojoj će se naći neka poruka, citat ili sećanje koje će nasmejati I vas I osobu kojoj poklanjate tu knjigu.

Kuhinjski set u kom se nalaze krpa, rukavnica i još poneki delovi mogu da budu veoma koristan poklon za vašu majku ili baku, pa ovaj poklon može da bude savršen ako one vole da svoje vreme provode u kuhinji.

Mnoge mame i bake vole da svoju kuhinju ukrase motivima koji se slažu, bili oni na policama, kuhinjskim delovima ili na zidovima.

Advertisements

Kolač koji ste vi napravili može da bude poklon koji će oduševiti vašu mamu ili baku.

One su celog vašeg života pravile vama razna jela, torte, kolače i peciva, pa je možda baš ovo šansa da i vi njima uzvratite jednim takvim delom, pa spremite neko interesantno jelo da pokažete svoja umeća u kuhinji.

Možete se odlučiti za neko jelo koje vas je vaša baka ili majka naučila, pa da pokažete koliko vam znači to što su vas one učile svojoj kuhinji.

S druge strane, možete se odlučiti za neko jelo koje ste samostalno naučili, pa da im pružite neki recept kojim mogu da upotpune svoju list recepata. Šta god da odlučite, vaša draga osoba će se oduševiti time.

Set tegli koje mogu da koriste u kuhinji za držanje začina i raznih sastojaka može da bude lep i promišljen poklon za 8 mart koji ne košta mnogo, a dobro će doći vašoj mami ili baki.

Tegle mogu da budu velike a mogu i da budu manje, u zavisnosti od toga šta mislite da treba vašoj mami ili baki. Možda njima treba teglica za pekmez koja će biti malo veća, ili će biti manja za neki od začina koji koriste u svojoj kuhinji.

Advertisements

Šolja može da se daruje za sve prilike, pa tako i 8. mart nije izuzetak. Postoje razne šolje koje su drugačijih veličina, oblika i boj, a u zavisnosti od toga šta vaša mama ili baka vole, možete se odlučiti za šolju sa motivom srca, cveća, smajlija ili nečeg drugog što bi oduševilo tu osobu.

Postoje i šoljice sa kašičicama i poklopcima koje mogu da dođu u kompletu, pa mogu da budu korisne za čaj ili neko drugo piće.

Porcelanska figurica će biti odličan dodatak kolekciji koju vaša mama ili baka verovatno već poseduje i sakuplja godinama, a koja stoji na polici kao ponos vašoj voljenoj osobi kojim može da sse hvali svim gostima koji joj dođu u posetu.

Porcelanska figurica može biti u obliku neke životinje, cveta ili nekog drugog predmeta koji lepo izgleda, a ne mora da bude veliko da bi se svidelo vašoj mami ili baki.

Osmi mart je jedan dan u godini u kojem treba da našim mamama i bakama damo do znanja koliko nam znače i da ne bismo mogli bez njih, pa postoje mnogi načini da im to pokažete.

Poklon za 8 mart ne mora da bude ekstravagantan da bi se one osećale voljeno i cenjeno, a svaki mali znak pažnje njima mnogo znači.

Advertisements
Advertisements
Advertisements