Obradujte najmilije: Ideje za poklon za Božić

Božić je veseo porodični praznik koji se slavi u krugu šire porodice i prijatelja, pa kada se svi okupe na jednom mestu može postati velika gužva.

Praznična trpeza je jedan od centralnih događaja ovog praznika, i ona je bogata svim vrstama hrane kako bi se svačiji prefinjeni ukus pogodio. U ovome učestvuje više osoba kako bi svi uspeli da postugnu željene rezultate.

Advertisements

Naravno, trpeza nije jedini uzbudljiv događaj za vreme Božića, i onaj deo koji svi iščekuju bez obzira na uzrast, je darivanje.

Deca se mnogo otvorenije aduju ovom delu dana ili večeri, ali se i odrasli tome raduju iako se uvek kaže da poklon za Božić nije bitan koliko samo prisustvo na događaju.

Pogoditi kakav poklon bi želeli roditelji, partner, braća ili sestre, baka, deka i ostali rođaci kao i prijatelji, može biti veoma naporan posao kako zbog razmišljanja šta bi se kome svidelo, ali tako i zbog budžeta koji treba da se pripremi za ovaj proces.

Postoje skuplji i jeftiniji pokloni koji mogu da dođu u obzir za darivanje a njihov odabir zavisi od toga kakav karakter i kakve želje ima osoba kojoj planirate poklon.

Verovatno ćete se za skuplje poklone odlučiti da nabavite najbližima, dok će ostatak poznanika dobiti manji znak pažnje. Bez brige, čak i mali znak pažnje kao što je na primer čokolada, može da obraduje nekoga u ovim prazničnim trenucima.

Smišljanje poklona za neke će biti lakše a za neke mnogo teže, u zavisnosti od toga koliko dobro ih poznajete, koliko su otvoreni sa svojim hobijima i interesovanjima, pa će vam za njih možda trebati više vremena da osmislite onaj pravi poklon za Božić.

Advertisements

Naravno, ako baš ne možete da smislite šta biste nekome kupili, možete da se obratite prijateljima i bliskim osobama koje možda njih poznaju bolje, pa će vam oni dati neki savet u vezi sa odabirom poklona.

Na svu sreću, mnoge prodavnice su u ovo doba godine veoma dobro opremljene za potrebe svih svojih kupaca, i osim velikog izbora često se dešava da daju popuste koji mogu da budu olakšavajuća okolnost pri prazničnoj kupovini.

Šolja koja menja boju je moderan poklon za Božić koji će se svideti svima, pogotovo u zimskim mesecima kada se pije mnogo čajeva, kafe i drugih toplih napitaka.

Ova šolja je zanimljiva zato što može da izgleda potpuno obično kada je prazna, ali kada se nešto sipa u nju, ona pod visokom temperaturom menja svoju boju i može da na sebi ima različite natpise, slike, ili simbole.

Ovakva šolja je relativno jeftina i ne morate da uložite bogatstvo u nju, a ipak znate da će biti upotrebljena, pogotovo ako upotrebite neki lep citat ili nešto što osoba kojoj darujete ovaj poklon voli.

Advertisements

Kreativni set ramova za sliku je set ramova koji možete da popunite sa nekoliko ili mnogo slika vas, osobe kojoj ovo darujete i ostalih prijatelja i porodice koji bi mogli da ukrase ovaj poklon.

Set ramova može da se pronađe u različitim veličinama, bojama i oblicima, i može da ima od dva do 10 i više ramova u kolekciji koji su povezani. Na njima mogu da se pronađu razne dekoracije i boje.

Preporučljivo je prvo odabrati ram koji želite nekome da poklonite, a zatim proveriti koliko vam fotografija treba, koje veličine i kog oblika kako biste mogli da ih sve uklopite da savršeno izgledaju.

Dobra knjiga je univerzalan poklon koji može da se daruje za sve prilike i dragim osobama svih uzrasta. Deca se od najranijih godina uče na knjige, pa nije problem i dvogodišnjem detetu pokloniti neku slikovnicu.

Ovakvom poklonu će se oduševiti i tinejdžer, tridesetogodišnjak ili penzioner koji voli da čita. Samo je važno znati kakvu knjigu kupiti i našli ste rešenje za vaš problem sa odabirom poklona.

Knjiga ne mora biti ni skupa previše a da odgovara ličnom ukusu osobe koju darujete. Ako unapred znate šta želite, možete se odlučiti i da knjigu naručite preko interneta ali je važno da to uradite na vreme kako poklon ne bi kasnio.

Advertisements

Snežna kugla je pravi božićni poklon koji će oduševiti osobe svih uzrasta. Jednostavno postoji nešto magično u snežnim kuglama što nas čini srećnim i ispunjava toplinom i radošću koju osećamo stalno u ovom periodu godine.

Snežne kugle mogu da budu različitih veličina, i one koje se kupuju u ovom periodu godine obično u svojoj unutrašnjosti imaju Deda Mraza, irvasa, Sneška Belića ili neku drugu figuru koja nas podseća na Božić, ali to ne mora biti slučaj.

U snežnoj kugli može da se nađe minijaturna verzija neke građevine, neke osobe ili bilo čega drugog, a na vama je da odlučite šta bi se najviše svidelo vašoj voljenoj osobi.

Za svog partnera možete pronaći nešto sa srcima, za porodicu i prijatelje određeni simbol koji za vas ima posebno značenje i slično.

Set za tumačenje snova se sastoji iz knjige i različitih predmeta koji sadrže informacije o simbolici snova.

Ovaj poklon za Božić bi mogao da bude interesantan onome ko pati od nesanice ili od loših snova, a biće zanimljiv bilo kome ko bi voli da se zapita da li njegovi snovi imaju neko šire značenje, i kako da protumače ono što su videli ili osetili u svojim snovima.

Advertisements

Ovaj set je možda malo teže pronaći ali u dobro snabdevenim prodavnicama ćete sigurno imati sreće, a ako ne, možete ga naručiti preko interneta.

Ukrasni kristali su za neke samo ukrasi, a neki veruju u njihove moći, pa je ovo poklon koji bi se zaista mogao svideti nekome, bez obzira da li ga ta osoba držala samo kao ukras na polici ili ga zaista koristila za određene rituale i verovanja.

Ako smatrate da će osoba kojoj ovo darujete imati želju da ih zapravo koristi, onda se potrudite da nađete prave kristale koji možda stvarno imaju moć iako će oni koštati više od onih koji nisu pravi.

Privezak za ključeve je lep ukras koji možete da darujete vašim prijateljima ili članovima porodice. Ovaj poklon može da se daruje za Božić i za druge prilike.

Kada ga darujete za Božić, ovaj poklon može da ima i simbole ovog praznika, pa može da bude u obliku jelke, irvasa, Sneška ili nečeg drugog što vas podseća na Božić, ali to ne mora da budu jedini izbori za darovanje.

Ako darujete privezak svojoj devojci ili svom dečku, na privesku može biti srce, ili neki romantičan natpis, ako darujete svoje roditelje može biti neki lep ukras koji vas podseća na njih i slično.

Advertisements

Privezak ne mora da bude velik I skup a ipak će obradovati onoga kome ga darujete.

Minđuše su takođe poklon koji možete da darujete svojoj devojci, ženi, sestri, majci ili nekoj drugoj voljenoj osobi za Božić. Minđuše mogu biti napravljene od različitih materijala i od toga pretežno zavisi njihva cena.

Osim cene, pri kupovini obratite oažnju na tip minđuša koji vaša draga osoba voli, da li su to male, neprimetne minđuše, ili su to velike minđuše koje privlače pažnju, koju boju ta osoba voli i slično.

Kapa je pravi zimski poklon za Božić koji možete da darujete vašim voljenim osobama. U zimskim danima kada je veoma hladno veoma je važno imati kapu koja će nas zaštititi, ali ona takođe i pokazuje deo naše ličnosti.

Pri kupovini treba obratiti pažnju na vrstu kape koju nabavljate što zavisi od toga šta osoba kojoj ju kupujete voli, da li voli vunene kape, beretke, kape sa ukrasima i slično.

Takođe obratite pažnju na boju onoga što kupujete, da li bi ta osoba više volela, crnu, belu, crvenu, ljubičastu ili kapu neke potpuno druge boje.

Advertisements

Šal može da dolazi u kompletu sa kapom ili da bude poseban poklon koji darujete dragoj osobi za Božić.

Postoje različiti šalevi u zavisnosti da li kupujete nekom muškog ili ženskog roda, a postoje i razlike u bojama, veličinama i materijalima od kojih su šalevi napravljeni.

Ako kupujete i kapu i šal onda ćete gledati da kupite ili iste boje ili boja koje se slažu jedna sa drugom, a ako kupujete samo jedan od tih delova, možete da izaberete koji smatrate da bi se svideo osobi kojoj ga kupujete.

Parfem je poklon koji možete da kupite osobi koja ima deset, trideset ili pedeset godina, i sigurno će im se svideti to što ste im kupili.

Bez obzira da li kupujete bratu, sestri, mami, devojci ili nekom drugom, možete pronaći mnogo različitih proizvođača parfema koji nude različite proizvode.

Postoje različite vrste mirisa pa bi bilo dobro da znate kakvu vrstu voli osoba kojoj kupujete parfem, zato što ćete tako biti sigurni da će ta osoba nositi parfem koji ste uzeli za njih.

Advertisements

Sveća može da bude različitih veličina i oblika, a što je još važnije, može da bude mirišljava, pa da ju krasi miris ruže, borovine, lavande ili neki drugi prelepi miris.

Osim ovih karakteristika, možete da brate sveću i na osnovu posude u kojoj se nalazi koja može da ima različite fotografije i natpise koji upotpunjavaju izgled ovog poklona.

Bez obzira na to koliko vam truda i vremena treba za odabir odgovarajućeg poklona za vama drage osobe, sve muke bivaju zaboravljene kada vidite njihov ozaren izraz lica kada ugledaju vaš poklon, kada se oduševe i zagrle vas i zahvale vam na znaku pažnje koji ih čini srećnim i voljenim.

Bez obzira na to šta odaberete za poklon za Božić, uvek ćete osetiti toplinu i ljubav koja će vas ispuniti i nakon božićnih praznika ćete se osećati preporođeno i spremno da nastavite sa svojim redovnim obavezama.

Advertisements
Advertisements