Tražite poklon za sina? Ovo su ideje koje će ga oduševiti

Mnogi jedva čekaju da dobiju sina, i kada taj momenat dočekaju, organizuje se opšte veselje u kojem učestvuju roditelji, porodica, prijatelji, kumovi, komšije i svi ostali koji se raduju zbog dolaska deteta na svet.

Slavlje za sina nekada počinje i pre njegovog rođenja, i traje dugo nakon što se on rodi.

Advertisements

Naravno, nije slavlje samo povodom njegovog rođenja, tu su rođendani, praznici, prva reč, prvi korak, polazak u prvi razred, takmičenja, punoletstvo, i sve tako u nedogled.

Uvek postoji neki povod za proslavu važnog momenta u životu sina, pa se društvo često okuplja to sve da proslavi.

Advertisements

U zavisnosti od uzrasta vašeg sina, njegova interesovanja i hobiji se menjaju, pa u različitim situacijama može biti zainteresovan za dinosauruse, video igre, nauku, računare, ili nešto potpuno drugačije.

Od njegovih interesovanja će naravno zavisiti i poklon koji ćete mu darovati.

Advertisements

Ako je sin mali, onda ćete pratiti čime se on bavi kako biste znali čime da ga iznenadite, a u nekim situacijama kada sin odraste bolje je popričati sa njim o tome šta mu treba i šta bi želeo, zato što će više ceniti da mu kupite nešto što će koristiti nego da ga iznenadite poklonom koji mu se ne sviđa.

Evo nekih ideja za poklon za sina.

Video igra je odličan poklon koji možete da darujete vašem sinu bez obzira na to kog je on uzrasta, zato što neke aktivnosti iz detinjstva ostaju prisutne i kada odrastemo, pa ako je vaš sin ljubitelj video igara, ovaj poklon bi ga iznenadio.

Pri odabiru video igara potrebno je da znate da li vaš sin igre igra preko svog računara, ili ima neku drugu konzolu kao što je Nintendo ili Play Station.

Advertisements

Na osnovu toga možete da birate igrice, ali je takođe vrlo važno da znate koji žanr vaš sin preferira, kako biste znali da li da kupite akcionu, avanturističku, igru simulacije ili neku drugu igru.

Postoji velik izbor igara, pa ako niste sigurni u to šta bi se svidelo vašem sinu, možete pitati prodavce koji bi mogli imati neku ideju.

Tastatura je poklon koji možete darovati vašem sinu ako on mnogo vremena provodi za svojim računarom, bilo to igrajući video igre, programirajući ili voli da gleda filmove i serije ili skroluje društvene mreže.

Postoje različite veličine i oblici tastatura, a isto tako im variraju i cene, pa je bitno da se odlučite da li vam je važno da tastatura bude određene boje, da li želite da svetli, ili ćete birati na osnovu toga koje je marke tastatura.

Neke tastature su znatno skuplje od drugih, ali to znači da su kvalitetnije i da će verovatno duže trajati od jeftinijih.

Advertisements

Slušalice mogu da se koriste za slušanje muzike na telefonu, igranje igara i komuniciranje sa drugima, ili gledanje filmova i serija. Slušalice mogu biti bluetooth što znači da su bežične i da se povezuju na druge načine.

One u sebi mogu a ne moraju imati slušalicu, mada ih danas većina slušalica poseduje. Takođe se možete odlučiti da li ćete da uzmete slušalice koje mogu da se koriste za mobilni telefon, računar ili za oba.

Džojped se može koristiti za računar ili za Play Station, pa ako se vaš sin zabavlja igranjem video igara na njima možete se odlučiti za ovaj poklon.

Možete se odlučiti za bežične ili obične džojpede, a danas su veoma česti oni koji imaju sposobnost vibracije u određenim igrama dok se trči, skače ili bori protiv neprijatelja.

Bluetooth zvučnik je odličan poklon za sina ako on voli da sluša muziku, pa ovaj zvučnik može da koristi za to i na mestima gde ne može da sluša muziku preko telefona ili računara.

Advertisements

Ovaj zvučnik je koristan i na žurkama kada je potrebno da se glasno sluša muzika, pa kada kupujete ovaj poklon obratite pažnju na to koliki je domet i koliko glasno može da se pušta muzika preko njih.

Držač za telefon je koristan poklon ako je vašem sinu potrebno da ne mora stalno da drži telefon u ruci, pogotovo ako u isto vreme radi nešto drugo i koristi telefon.

U ovakvim situacijama veoma je teško i komplikovano funkcionisati bez držača, pa ako želite da olakšate vašem sinu, onda se odlučite za ovaj poklon.

Majica može da bude jako dobar a čak i ne mora da bude skup poklon, tako da je to pozitivna strana. Možete se odlučiti na majicu kratkih ili dugih rukava, ili na možda neki duks, u zavisnosti od godišnjeg doba u kojem se trentno nalazite.

Postoje markirane majice na kojima piše Nike, Addidas ili neka druga marka koju vaš sin voli, a možete se odlučiti i za majice različitih boja koje na sebi imaju sliku, natpis ili nemaju ništa.

Advertisements

Novčanik je koristan poklon ako vaš sin voli da stavlja novac, papire i ostale stvari po džepovima, pa ako želite da sprečite da pogubi svoje važne stvari, onda je ovo preporučen poklon.

Za novčanik se možete odlučiti i ako jednostavno mislite da bi se vašem sinu svideo novi ili veći novčanik koji ste mu kupili.

Čarape mogu da budu i koristan i šaljiv poklon za sina u zavisnosti od toga kako izgledaju one koje ste kupili. Da li su one jednobojne ili na sebi imaju razne pruge, sličice i naptpise, onda će sigurno biti šaljive i vaš sin će ih rado nositi ako voli takve čarape.

Možete se odlučiti i na jednostavne, crne ili bele čarape ako znate da vaš sin često kida one koje nosi.

Papuče su poklon koji se može svideti vašem sinu ako ne voli da hoda po prostorijama bos ili u čarapama, pa će mu se ovaj poklon svideti.

Advertisements

Možete se odlučiti za jednostavne papuče jedne boje, a možete se odlučiti za čupave ili šarene papuče, ili za papuče u obliku neke životinje ako mislite da bi se to svidelo vašem sinu i da bi ga nasmejalo.

Ručni sat može da dođe u različitim veličinama i oblicima. Danas postoje i tradicionalni satevi sa kazaljkama ili oni digitalni koji pokazuju brojeve, a postoje i pametni satevi koji pokazuju više od vremena, pa preko njih mogu da se na primer obavljaju pozivi ili neke druge aktivnosti.

Torba ili ranac je odličan poklon za vašeg sina ako on u svom rancu voli da drži mnogo stvari a možda mu se prethodni ranac pokvario ili jednostavno mislite da bi se oduševio jednim novim, možda većim i drugačijim od onog koji trenutno ima i koristi.

Možete naći rance u različitim bojama i oblicima, a postoje i ranci koji mogu da nose laptopove i čak i da pune telefon ili laptop po potrebi.

Set šrafcigera/odvrtača je dobar poklon koji je veoma praktičan i sigurno će se koristiti u mnogim prilikama kada nešto treba odvrnuti, zavrnuti ili pritegnuti.

Advertisements

Šrafcigeri se mogu naći u raznim veličinama i sa različitim nastavcima, sa magnetnim krajevima i slično.

Čak i ako se vaš sin ne bavi preterano popravljanjem stvari, sigurno će mu ovaj poklon eventualno biti koristan, kako ne bi morao za svaku sitnicu da zove majstore ili tatu, dobro je da u svojoj kući ima bar jedan set kojim može da zategne ili odvrne nešto.

Mapa sveta za grebanje je super poklon za sina koji voli da putuje, pa može da označi sva mesta na kojima je bio, i da se radje budućim putovanjima nakon kojih će moći da označi još više prostora na svojoj mapi. Osim što je interesantna, ova mapa može da služi i kao lep ukras na zidu u dnevnoj ili spavaćoj sobi.

Privezak “Lična oznaka” je privezak koji možete kupiti svom sinu i možete ga pronaći na raznim mestima, samo treba izabrati šta želite da na njemu piše.

Možete ih naći sa najrazličitijim natpisima i različitih veličina, pa je na vama da odlučite koji ćete da izaberete na osnovu toga šta mislite da bi se najviše svidelo vašem sinu.

Advertisements

Jastuk u obliku lopte je odličan poklon ako se vaš sin bavi sportom ili voli da ga gleda, pa možete pronaći jastuke u obliku fudbalskih, košarkaških, teniskih, odbojkaških ili nekih drugih lopti, u zavisnosti od omiljenog sporta vašeg sina.

Robot na sklapanje je interesantan poklon za sina koji će ga oduševiti ako on voli da sklapa delove i ako voli robote.

Što se tiče slagalica ovog tipa, možete pronaći i slagalice različitih oblika ako roboti nisu ono što treba vašem sinu, pa možete naći letelice, automobile, građevine i slično.

Presto iz „Igri prestola“ je kao i nekoliko sledećih odličan poklon za sina ako on voli da gleda filmove i serije, pa će se oduševiti bilo kojem od ovih poklona.

Naravno, pod prestolom ne mislimo na onaj u stvarnoj veličini, nego se mogu pronaći minijaturne verzije ovog prestola u prodavnicama i na internetu, pa ako znate da je vaš sin gledao ovu seriju, onda možete da se odlučite za ovaj poklon, ili na neki od sledećih:

  • Betmen značka
  • Lampa Betmen
  • Supermen kapa
  • Prsten iz „Gospodara prstenova“

Društvena igra je dobar poklon koji možete darovati vašem sinu i ako je mali i ako je odrastao i on će se oduševiti zato što će moći sa svojim prijateljima da uživa i satima igra određenu igru koju ste mu kupili.

Advertisements

Važno je da obratite pažnju na broj igrača koji može da učestvuje u igri kako bi sin mogao da se pripremi i da zna koliko prijatelja ili članova porodice može da igra sa njim.

Mini dron je poklon koji će zabaviti vašeg sina i biće mu veoma zanimljiv. Postoje dronovi koji se kontrolišu preko daljinskog upravljača, a postoje i oni manji koji se upravljaju pomoću dodira, odnosno kada mu se približite on će se pomeriti od vas.

Svi ovi pokloni su veoma lepi i kreativni, i vaš sin bi se nekom od njih sigurno oduševio, samo je pitanje kojem od nih, pa je na vama da razmislite koji poklon za sina bi mu bio najbolji i koji bi najviše koristio.

Šta god da izaberete vaš sin se neće buniti i biće mu drago da ste se potrudili da pronađete nešto interesantno i korisno.