Evo šta možete kupiti kao poklon za stariju ženu

“Lepota žene se povećava sa njenim godinama.” Odri Hepbern

Žene, ta divna, u isto vreme tako snažna i tako krhka bića, nose ceo univerzum na svojim plećima. One, koje vode računa o svima nama, o kući, porodici, one zasužuju samo najbolje.

Advertisements

Naše dame u najboljim godinama posebno, jer su toliko toga prošle u životu, i zaslužuju da im se bar na neki način odužimo svojom pažnjom.

Svaki poklon, kao znak pažnje i ljubavi će im u svakoj prilici neizmerno značiti. Mi smo se potrudili da odaberemo poklone za koje smatramo da će odgovarati starijim damama, na vama je samo da odaberete onaj koji najviše odgovara senzibilitetu dame kojoj želite nešto da darujete. Evo nekih lepih ideja za poklon za stariju ženu.

Personalizovani album za slike ili digitalni ram

Svaki život je prepun uspomena i slika, mentalnih i onih opipljivih. Naše dame se rado sećaju svojih najlepših trenutaka sa najmilijima, pa bi ovakav intimni poklon bio odličan izbor.

Ukoliko imate vremena i mogućnosti, možete i popuniti album slikama, onim najdražim, hronološki, i vaša mama ili baka će, bez sumnje biti oduševljena ovakvim gestom.

Sličan efekat će imati i digitalni ram za slike. Za koju god opciju da se odlučite, nećete pogrešiti.

Advertisements

Časovi kuvanja neke inostrane kuhinje

Većina dama u godinama su majstori u kuhinji i uživaju da svojoj porodici pripremaju najrazličitije kulinarske specijalitete, naročito najmladjima. Od palačinki, preko najraznovrsnijih torti i kolača, svaka žena ima neki svoj specijalitet.

Ukoliko je otvorena za nova iskustva, ovakav poklon bi joj se sigurno svideo. Druženje sa novim ljudima sličnih interesovanja i upoznavanje sa raznim internacionalnim kuhinjama, poput francuske, italijanske, meksičke, sigurno bi joj pričinilo posebnu vrstu zadovoljstva.

Advertisements

Spa tretman

Svakoj dami je, s vremena na vreme, potreban odmor i relaksacija. Priuštite Vašoj dragoj dami jedan dobar tretman u spa centru, i učinićete da se, bar na jedan dan, oseća kao kraljica. A one sve zaslužuju takav tretman, zar ne?

Opuštajući dan uz masažu lica, vrata, dekoltea ili pak celog tela, uz manikir i pedikir na kraju tretmana, zvuči odlično, i nema dame kojoj se ovakav luksuzni tretman ne bi dopao.

Masažer za stopala

Još jedan odličan vid relaksacije koji možete priuštiti kao poklon starijoj dami je svakako masažer za stopala. Prednost ovog poklona je, što ga može koristiti svakodnevno, na kraju svakog dana i opustiti se uz omiljenu seriju ili film.

Advertisements

Ne sumnjamo da će i ostali ukućani poželeti da pozajme ovaj praktičan poklon, jer je zaista vrlo zahvalan i efikasan.

Ekskluzivni okvir za naočare

Neretko, s godinama, naš vid slabi, pa su većini starijih ljudi potrebne naočare u nekoj fazi života. Bilo da su u pitanju naočare za blizinu, daljinu, ili obadvoje, kvalitetan okvir je uvek dobrodošao.

Sa dobrim okvirom, svaka dama će izgledati otmeno, i nošenje naočara će predstavljati pravo zadovoljstvo.

Izbor je zaista veliki, i u zavisnosti od vašeg budžeta i preferencija gospođe kojoj je poklon namenjen, možete se odlučiti za različite modele, oblike, boje i materijale.

Advertisements

Karte za koncert ili operu

Obradujte Vašu mamu, ili baku kartama za omiljenu muziku, bilo da je u pitanju neki evergreen, klasika ili možda čak i odlazak na balet ili operu.

Naučno je dokazano da muzika blagotvorno deluje na mnogo segmenata ljudskog organizma. Ne kaže se za džabe muzika je hrana za dušu.

Ovakvim divnim gestom ćete ulepšati veče Vašoj dragoj dami i ostaće joj prelepe uspomene na veče provedeno sa Vama ili nekom drugom bliskom osobom, u zavisnosti od toga ko joj bude pravio društvo.

Advertisements

Ćebe koje greje

Nažalost, jedan od nuspojava starosti, ako je adekvatno da se tako izrazimo je i slabljenje cirkulacije. Verovatno ste imali prilike da čujete nekog od starijih kako se čude kako nekom od mlađih ukućana nije hladno, jer, njima je nažalost, često hladno, čak i kad vremenski uslovi nisu objektivno takvi.

Zato je električno ćebe, uz koje se Vaša dama može ušuškati odličan poklon koji će joj koristiti tokom cele godine. Još ako pokrije i deku, sreća će biti još veća, a oni će, ugrejani zaspati sa osmehom, znajući ko im je darovao ovaj fantastičan poklon.

Set za održavanje bašte

Ukoliko Vaša mama ili baka žive u kući i imaju dvorište, sigurno redovno održavaju svoju baštu. Ovo je, slobodno možemo reći, jedan vid umetnosti, jer za pravog poznavaoca, pravo je zadovoljstvo da redovno i adekvatno održava svoju baštu.

Advertisements

Kvalitetan set je idealan dar za nekog ko se bavi baštovanstvom, bilo amaterski, ili profesionalno. Na tržištu ima dosta kvalitetnih setova, na Vama je samo, u skladu sa Vašim mogućnostima, da odaberete onaj ’pravi’.

Ukoliko, pak, dama kojoj ste odlučili da darujete nešto, živi u stanu ili nema mogućnosti da održava baštu, dobra supstitucija je i mini relax bašta. One su tako neodoljive, i vrlo praktične kao dekorativna i opuštajuća varijanta.

Udobna, anatomska obuća

Naše noge su pod konstantim opterećenjem tokom života, i to nažalost, ostavlja posledice u starijem životnom dobu. Neadekvatna i neudobna obuća samo pogoršava stanje stvari, pa je jedan veoma praktičan i potreban poklon udobna, anatomska obuća.

Danas se dosta vodi računa o estetici, pa je moguće pronaći prelepe modele cipela, patika ili sobnih udobnih papuča koje će Vaša vremešna dama svakodnevno, i sa velikim zadovoljstvom uvek nositi.

Advertisements

U zavisnosti od njenog doba i pokretnosti, odlučite se za ovaj praktičan poklon, i povedite mamu ili baku u jednu divnu popodnevnu šetnju, ruku pod ruku.

Porculanski set tanjira ili šolja

Svaka dama je vrlo ponosna na svoje pokućstvo. One godinama skupljaju i kupuju kvalitetno posuđe ne bi li svojim najmilijima pružile, pored izvanrednog kulinarskog ugođaja i onaj estetski. Jer, priznaćete, hrana servirana u lepom i kvalitetnom posuđu deluje još primamljivije i ukusnije.

Obradujte Vašu ’kuvaricu’ nekim porculanskim setom, i videćete, bićete prvi pozvani na izvanrednu gozbu upriličenu samo za Vas. Ovo je nepogrešiv izbor za poklon u bilo kojoj prilici, i, što bi se reklo, vanvremenski poklon.

Advertisements

Komplet knjiga

Ukoliko je dama kojoj želite nešto da darujete ljubitelj dobre knjige, komplet knjiga nekog od njenih omiljenih pisaca je predivan izbor. Uvek će sa radošću prelistavati stranice ovih knjiga i uživati u čudesnom svetu književnosti, koji nam, u današnjem svetu punom briga i stresa uvek dobro dođe.

Jer, umeti ’pobeći’ u svet mašte nekog darovitog pisca oplemenjuje našu dušu i leči je na najdivniji mogući način. Pritom su knjige sa kvalitetnim povezima poput kože predivan detalj u nečijem domu i obogatiće svaku kućnu biblioteku i dati joj dozu prefinjenosti i elegancije.

Kvalitetan broš

Broševi na odeći dama su oduvek bili odraz stila i elegancije. Svaka gospođa koja ’drži do sebe’ sigurno poseduje bar nekoliko kvalitetnih broševa u svojoj kolekciji nakita.

Advertisements

Pravljeni od najrazličitijih materijala, ručno rađeni, sa kristalima ili dragim kamenjem, izbor broševa je zaista impozantan i ovakav poklon će, bez svake sumnje, obradovati pripadnice lepšeg pola, naročito damu u godinama koja će ovakav ukras svakako znati adekvatno da ponese.

Na Vama je samo da odaberete onaj komad koji najviše ide uz nju i za koji smatrate da će je ’oboriti s nogu’.

Pretplata za neki časopis

U zavisnosti od interesovanja osobe kojoj poklanjate ovakav poklon, možete odabrati da je pretplatite na neki dobar časopis o modi, zdravlju, baštovanstvu, kulinarstvu.

I ovde je izbor zaista veliki, samo se vodite njenim preferencijama i Vaša draga dama će sa velikim nestrpljenjem svakog meseca iščekivati svoj časopis i sa uživanjem ga prelistavati i obogatiti svoje znanje i umeće. Možete se i konsultovati s njom ne biste li bili sigurni šta je to što bi nju najviše obradovalo.

Advertisements

Dobra antiaging kozmetika

Ne postoji dama koja ne želi da izgleda sveže i odmorno, i po mogućstvu mlađe od svojih pravih godina. U današnje vreme, mnogo se ulaže u beauty industriju, pa razne dame posežu različitim vidovima i opcijama za negu svoje kože.

Odaberite kvalitetnu antiaging kozmetiku i Vaša draga mama ili baka će sa neizmernim zadovoljstvom svakodnevno koristiti ovaj poklon. One su lepe u svakom životnom dobu, i njihovo nasmejano lice je najveći antiaging tretman, ali će joj i ovaj vid nege sigurno dosta koristiti.

Kućna haljina ili ogrtač

Bilo da se odlučite za bade mantil ili neku svilenu kućnu haljinu, dama kojoj ovako nešto budete darovali će se, uvek dok bude nosila svoj poklon, osećati elegantno i ženstveno.

Advertisements

Ukoliko ste u mogućnosti, odličan izbor bi bio kašmir, svila ili neki sličan luksuzni materijal, jer Vaša dama zaslužuje samo najbolje, kao što već pomenusmo.

Ovo su bili naši predlozi za kupovinu poklona starijim ženama, nadamo se da su Vam se svideli i da smo Vam dali inspiraciju za neku sledeću uspešnu kupovinu poklona za neku damu koja Vama neizmerno znači.

Njihova sreća se ne meri i ne kupuje poklonima, već svakodnevnom ljubavlju i pažnjom, ali je uvek poželjno, s vremena na vreme, odradovati ih i nekom materijalnom sitnicom, ne bismo li im odali svo poštovanje koje naše drage dame u godinama svakako i neizmerno zaslužuju.

Volite svoje starije dame, negujte ih i svakodnevno im pružajte dovoljno pažnje, jer su žene centar i pokretač našeg sveta i zaslužuju samo najbolje, uvek i u svakom trenutku. 🙂

Advertisements
Advertisements