Ideje za poklon za 8 mart: Obradujte vama dragu osobu

Vreme praznika je idealno za iskazivanje naklonosti i darovanje. Praznična atmosfera budi u nama osećaj topline i želju za bliskošću. Naravno, ovakva osećanja treba negovati svakodnevno, zvanični praznici su samo još jedan od načina da ugodimo najbližima.

Jedan od svakako najznačajnijih praznika je Dan Žena. Svakog 8. Marta svet slavi pobedu Žene nad ugnjetavanjem svake vrste. Žene neretko nose preveliki teret života i njihov značaj u društvu je neosnovano vekovima bio osporavan.

Advertisements

One, koje su očuvale i održale generacije i društva, i koje su se mukotrpno borile i izborile za ravnopravnost, zaslužuju svako poštovanje i ljubav.

I svaki poklon i znak nakonosti namenjen našim ženama zaslužuje da bude iskren i od srca, jer one su naše majke, bake, žene, sestre, prijateljice. One su neiscrpni izvor našeg postojanja i opstajanja.

Evo nekih ideja koje bi Vam mogle olakšati izbor poklona za praznik koji slavi žene, jer one to svakako zaslužuju, svaki dan, svake godine:

Kurs plesa

Bilo da kupujete poklon za mamu, devojku ili sestru, ovaj kurs je odličan izbor, jer spaja lepo i korisno. Vaša dama ce uživati učeći nove plesne korake i družeći se sa ljudima sličnih interesovanja.

Ovaj poklon je ujedno dobar za opšte fizičko i mentalno zdravlje, jer muzika i fizička aktivnost imaju terapeutsko dejstvo. Ples nas ponovo povezuje sa našim bićem i oslobađa loše energije i otrovnih misli.

Advertisements

Ples je skriveni jezik duše našeg tela.

Umetnička Slika

Svaka dama uživa u lepo dekorisanom životnom prostoru i trudi se da svoj kutak uredi sa što više ukusa. Slika na zidu će oplemeniti svaki prostor i dati mu vividnost i toplinu.

U zavisnosti od preferencija, možete se odlučiti za neki pejzaž, apstrakciju ili, kao najpersonalizovaniju opciju, portret dame kojoj ćete nameniti ovaj nekonvencionalan poklon.

Advertisements

Set za Aromaterapiju

Svakodnevne obaveze i stres je ono što, nažalost, većinu žena okružuje. Deca, muž, posao, prijatelji, dame vešto uspevaju da organizuju svaki dan, i većina pritom zanemaruje sebe i svoje potrebe.

Večita trka sa vremenom često ume da umori i najsnažniju damu. Zato je svakoj ženi, s vremena na vremene, potrebno da se opusti i osami, a aromaterapija je jedan od najboljih načina za relaksaciju i punjenje ‘’baterija’’.

Degustacija Vina i Obilazak Vinarije

Advertisements

Jedan od elegantnijih poklona koji možete priuštiti je degustacija kvalitetnih vina u nekoj od vinarija. Često je praćena i obilaskom i prigodnim ručkom ili konzumacijom selekcije domaćih lokalnih sireva i pršute.

Takođe, možete uživati u bajkovitim predelima vinarija okruženi autohtonim sortama grožđa predela u kojem se nalazite, što je samo po sebi poseban ugođaj. Degustacija pića antičkih bogova je pravi hedonistički poklon kojim možete obradovati bilo koju pripadnicu lepšeg pola, devojku, suprugu, mamu, sestru…

Jer, što bi rekao antički filosof Heraklit – ‘’ Duša bez vina kratkog je daha.’’

Omiljeni Parfem

Da li ste znali da su naučna istraživanja došla do zaključka da postoji korelacija izmedju emocija i mirisa? Dobar izbor parfema može učiniti mnogo za nečije raspoloženje. Od cvetnih, orijentalnih, do voćnih mirisnih nota, za svaku damu postoji ‘onaj pravi’.

Advertisements

Poželjno bi bilo da pre kupovine parfema za Vašu dragu damu znate njene preferencije što se tiče mirisa, koje note joj najviše prijaju i koje parfeme inače koristi kako biste bili sigurni u dobar izbor. Nijedna dama neće ostati ravnodušna na ovakav osmomartovski poklon, i svaki put kad ga bude stavila, setiće se Vašeg divnog gesta.

Karte za Koncert, Pozorište ili Balet

Ako je osoba kojoj želite da darujete ovakav poklon za 8. Mart ljubitelj ‘dasaka koje život znače’, pozorišne karte su idealan poklon. Jedinstvena atmosfera pozorišta je neprocenljivo iskustvo, pa bi zajednički odlazak na omiljenu predstavu ili balet bio odličan način da provedete kvalitetno vreme sa Vašom mamom, bakom, devojkom.

Još je širi dijapazon što se tiče karata za neki koncert. Jer, uživanje u muzici je zajedničko svima, različiti su samo muzički ukusi, a o njima ne treba raspravljati.

Bilo koja od ove dve opcije će obradovati pripadnice lepšeg pola u svakoj prilici, a naročito na Dan posvećen upravo njima.

Advertisements

Profesionalne Fotografije

Živimo u vremenu društvenih mreža i okruženi smo prelepim fotografijama sa svih strana. Ne postoji dama koja ne želi da na svojim fotografijama izgleda savršeno.

Iako kvalitetnim aparatom za svakodnevnu upotrebu korisnika možete napraviti predivne fotografije, ništa ne može nadmašiti ruku i oko pravog profesionalca.

Zato je profesionalni book odlican izbor za poklon za 8. Mart, i Vaša dama će uživati da, bar na jedan dan bude u ulozi profesionalnog fotomodela i kući ponese savršene fotografije i uspomene na sam događaj.

Advertisements

Cveće

Jedan od svakako najprodavanijih proizvoda tokom 8.Marta je cveće. Varijetet je ovde očigledan, preko boja, oblika, do simbolike koju određena vrsta nosi, odabir zavisi isključivo od preferencija. Ovaj znak pažnje raznežiće bilo koju pripadnicu lepšeg pola.

Senzibilitet osobe kojoj poklanjate cveće trebalo bi da bude smernica prilikom odabira ovog poklona. Sa ružama ne možete pogrešiti, samo je pitanje koje boje ćete izabrati.

Tu je naravno i decentna orhideja, a za one zauzete dame koje nemaju previše vremena da se posvete nezi biljke dobar izbor je neka vrsta kaktusa ili drugog sukulenta.

Jedna od zahtevnijih, ali definitivno najličnijih izbora je bonsai drvo. Ovo patuljasto drvce će oplemeniti svaki prostor. Izbor je, dakle, ogroman, samo pažljivo izaberite i obradujte Vašu mamu, suprugu, sestru, prijateljicu, koleginicu.

Advertisements

Elektronski Uređaj

U današnje vreme je skoro nemoguće zamisliti funkcionisanje bez nekog elektronskog uređaja. Bilo da je to mobilni telefon, kompjuter, iPad, ili neki sličan uređaj, svaki od njih nam olakšava komunikaciju i svakodnevni život.

U zavisnosti od toga šta je u datom trenutku najpotrebnije osobi kojoj kupujete i, naravno od Vaših finansijskih mogućnosti, možete izabrati najadekvatniji uređaj, jer je izbor zaista ogroman.

Budite sigurni da će osoba kojoj darujete ovakav poklon vrlo rado deliti poruke i fotografije upravo sa Vama, jer će je ovakav divan gest stalno podsećati upravo na Vas.

Kvalitetan Servis za Ručavanje

Advertisements

Izgled svake trpeze, bilo praznične ili svakodnevne, kvalitetan servis za ručavanje će ulepšati i dati mu dozu elegancije. Bilo da je u boji ili klasičan beo, dobar servis će oplemeniti svaki obrok, tako da je ovo odličan izbor za osmomartovski poklon za bilo koji domaćicu.

I ovde je izbor veliki, od okruglih, preko četvrtastih, od cvetnih do pozlaćenih, pažljivo izabrani servis za ručavanje će trajati godinama i od svakog obroka napraviti pravo malo umetničko delo. Konzumacija iz ovako pažljivo biranog poklona će svaki obrok učiniti prisnijim i svako jelo ukusnijim.

Vikend za Dvoje

‘’ Putovanje je kao ljubav, najviše zato što je stanje povećane svesnosti, u kome smo pažljivi, otvoreni, konkretni i spremni da se menjamo. Zato se prava putovanja, kao i prave ljubavi nikada ne završavaju.’’ (Piko Ijer)

Svakome je, s vremena na vreme potreban odmor, bilo da je to odlazak na planinu, more, u banju ili neko mesto puno istorijskih lokacija. Ukoliko zelite da sa Vašom izabranicom ili nekom drugom dragom damom provedete nezaboravan vikend, ovaj poklon je zaista odličan izbor. Ponuda hotela, vikendica i lokacija je široka, na Vama je samo da odlučite gde želite da odete.

Advertisements

Utisci i bogatstvo koje se stiče putovanjima su neprocenljivi, tako da ovakav fantastičan poklon praktično nema cenu, sećanja koja nosimo su večna. Ako želite, možete odabrati vaučer i pokloniti ga prijateljici, mami, sestri, i dati joj slobodu da sama izabere sa kim će provesti opuštajući vikend.

Profesionalna Masaža

Vaučer za odlazak na masažu kod profesionalnog masera je poklon koji će svaka osoba ženskog pola sa oduševljenjem prihvatiti i iskoristiti. Obzirom da živimo u vreme u kojem smo svakodnevno okruženi stresom, relaksacija ove vrste je uvek dobrodošla.

Od uvek popularne relax, preko sportske i anticelulit masaže, do ekskluzivnih masaža zlatom i čokoladom, ukoliko odaberete ovaj poklon, Vaša draga dama će Vam biti neizmerno zahvalna.

Advertisements

Časovi Kulinarstva

Umeće kuvanja je svojevrsna vrsta umetnosti, i svako ko uživa u trenucima spremanja hrane može se smatrati umetnikom. Svaki gurman se ponosi svojim kulinarskim umećem, i skoro svaka dama ima neki svoj način spremanja hrane.

Da bi usavršile i unele neke novitete u ovaj ritual, poklon kao što je kulinarski kurs je divan izbor, bilo da se radi o početničkom kursu na kojem će mlađe ili manje iskusne dame naučiti osnove kulinarstva, preko naprednih kurseva na kojima je moguća veća samostalnost i mogućnost eksperimentisanja.

Cipele

“Dajte devojci prave cipele i ona može da osvoji svet.” Merilin Monro

Ah, te cipele, kraljice svakog dobrog stajlinga i pokazateljke dobrog ukusa. U zavisnosti od Vašeg budzeta i preferencija dame kojoj ih kupujete, dobar par cipela će upotpuniti svaku odevnu kombinaciju i obradovati svaku pripadnicu lepšeg pola. Nijedan par cipela nije suvišan, za svaku priliku postoji baš onaj pravi model.

Advertisements

Kvalitetna Ešarpa

Kvalitetna ešarpa i šal učiniće svaku odevnu kombinaciju elegantnijom i potpunijom. Ukoliko ste u mogućnosti da obradujete neku damu svilenom ili kašmirskom ešarpom, učinićete da se oseća poput plemkinje i dati joj dodatnu dozu sofisticiranosti.

I drugi materijali mogu imati dobar efekat, bitno je da ih birate i poklanjate sa puno pažnje i ljubavi. U zavisnosti od njenog stila i boja koje preferira, možete se odlučiti za neku od divnih ešarpi i ulepšati joj ovaj praznik.

Kozmetička Torbica

Bilo da se odlučite za neki veći neseser ili kozmetički koferčić, ovaj poklon je uvek dobrodošao i olakšaće skladištenje i nošenje kozmetike svakoj dami. Kozmetičke torbice dolaze u mnoštvu materijala i boja, tako da je izbor zaista ogroman.

Advertisements

Mogu se koristiti u kućnim uslovima ili se poneti na neki put, u svakom slučaju, osoba kojoj ćete ga darovati biće Vam zahvalna i često će koristiti ovaj praktičan poklon.

Kozmetika

Kao kompletan poklon, uz kozmetičku torbicu, bilo bi divno Vašu damu darovati i nekom prigodnom kozmetikom. Bilo da je u pitanju krema, losion, karmin ili puder, u zavisnosti od toga šta koristi, svakoj dami je potrebna nega lica i tela i sa zadovoljstvom će koristiti ovaj dar.

Postoji veliki izbor kozmetičkih paketa koji obuhvataju više proizvoda, pa se možete odlučiti za ovu soluciju, ili odabrati konkretan proizvod, sve naravno u zavisnosti od mogućnosti i potrebe za istim.

Paket Slatkiša

Advertisements

Od 7 do 77 godina, svako se raduje omiljenim slatkišima poput malog deteta. Simfonija ukusa i oblika, čokolade, krem kolači, mafini, trenutno vrlo aktuelni i šareni macaronsi, na Vama je samo da odlučite koja kombinacija će osobu kojoj ćete nameniti ovaj osmomartovski poklon najviše obradovati.

Ovakvi pokloni neretko dolaze upakovani u divne dekorativne korpe ili kutije koje možete upotpuniti još nekim detaljem ili personalizovanom porukom koja će, nakon konzumacije slatkiša, podsećati Vašu damu na ovaj divan gest jos dugo, dugo.

Omiljena knjiga

Jedan od klasičnih, ali uvek korisnih i ličnih poklona je svakako knjiga. Čitanje oplemenjuje dušu i vodi nas u neke druge svetove i dimenzije. Važnost dobre knjige je neosporna, one su nosioci vekovnih iskustava i legat najvećih svetskih umova.

Od klasične književnosti, preko fantastike i beletristike, za svakog je moguće pronaći odgovarajući književni žanr i upotpuniti mu kućnu biblioteku. Ukoliko ste u mogućnosti, komplet knjiga nekog eminentnog pisca ili pesnika je poklon kome bi se svaka emancipovana osoba neizmerno obradovala, bilo da se radi o mlađem čitaocu ili dami sa već izgrađenim književnim ukusom.

Ne zaboravite da napišete neku ličnu posvetu, potrudite se da bude u skladu sa prilikom i samim poklonom i videćete sreću one dame kojoj ćete ovaj poklon nameniti u najizvornijem obliku.

Advertisements

Kožni Album za Slike

Iako moderno doba diktira nove trendove, pa se većina naših uspomena u vidu fotografija, porodičnih, ličnih uglavnom nalazi na nekom od elektronskih uređaja, dobar stari album za slike uvek je poželjno imati i, listajući ga, uživati u svakoj fotografiji sa bližnjima.

Kao što izreka kaže, slika govori više od hiljadu reči, svaka slika nas podseća na određeni životni događaj i period i budi najrazličitija osećanja.

Obradujte dragu osobu za 8. mart i darujte joj kvalitetan kožni album u kojem će uživati godinama, listajući slike svoga života. Ovo je zaista ‘večan’ poklon, koji se može prenositi kroz generacije.

Nadamo se da smo Vam bar malo olakšali izbor poklona za 8. mart i dali neke dobre ideje. Pažljivo smo birali i pokušali da približimo svaki od poklona senzibilitetu raznih dama.

Advertisements

Bilo da kupujete za devojku, suprugu, mamu, baku, sestru, prijateljicu ili koleginicu, koji god poklon da odaberete, gledajte da to bude birano sa mnogo pažnje i ljubavi, jer će samo takav dar biti potpun i zaista smislen.

Želimo Vam srećnu kupovinu!

Advertisements
Advertisements