NEMA DALJE: Najbolje ideje za poklon za simpatiju

Dopada vam se neka osoba duže vreme. Ne znate kako da joj priđete. Konačno se slože kockice i vi uđete u neku priču sa njom (ili njim). Počnete da se viđate. Vašoj sreći nema kraja. Ne možete da poverujete da vam se događa upravo ono o čemu ste maštali toliko dugo.

Toliko ste srećni i zaljubljeni da je to nemoguće sakriti, a i zašto bi? Srećni ste i vi, a i vaša okolina. Svi znaju koliko ste dugo maštali o toj osobi.

Advertisements

Konačno vam se želja ostvarila. Mislite da i ta osoba isto oseća prema vama, ali tek ste na početku. Imate leptiriće pred svako viđanje sa njom/njim. Taj osećaj ushićenosti se ne može uporediti ni sa čim. To zadovoljstvo je neopisivo.

Kao da ste već sada sigurni da ste našli ljubav vašeg života. Imate želju da joj poklonite nešto, ali ste u dilemi šta? Ne želite da delujete napadno, ali biste ipak da poslušate svoj osećaj i potrebu darivanja.

Advertisements

Možda biste mogli da pitate nekoga od starijih, kakve su oni poklone darivali jedni drugima. Možda će vam dati neku zanimljivu ideju. Nekada su veze trajale mnogo kraće nego danas. Sve se odvijalo mnogo brže te stoga nisu imali puno vremena za zabavljanje. Ako su želeli nekome nešto da poklone radili su to odmah.

Bile su to maramice, neki poljski cvetić, voće, neke bezazlene stvari koje su tada imale mnogo veću vrednost. Simboličnu vrednost koja je bila značajnija nego materijalna. Momak ili devojka bi tada znali da druga osoba oseća nešto prema njoj/njemu.

Advertisements
Foto: Pixabay

Šta kupiti nekome sa kime ste bili na samo dva sastanka? Kupovina poklona za nekoga ko vam se sviđa može biti prilično težak zadatak, pogotovo ako niste kreativni ili ste se toliko zaljubili da jednostavno nemate ni ideju šta kupiti :-).

Teško je kupiti tj. izabrati pravi poklon i nekome koga znate duži vremenski period, a kamoli nekome koga jedva da poznajete. Samo znate da želite da poklonite nešto i da nešto morate smisliti. Budite bez brige, tu smo da pomognemo.

Ne znate tu osobu toliko dobro, ali sa druge strane imate osećaj da je poznajete ceo život. Nekada se osobe prosto nađu i ništa nije logično i objašnjivo, a njima je lepo, oni se vole i ako su se par puta tek videli.

Iz tih nekoliko viđanja ste možda dosta saznali o toj osobi, ali opet pokušavate da vratite film na svaki delić razgovora kako biste našli neki detalj odakle možete početi. Potrebna vam je samo neka asocijacija da biste imali neku polaznu tačku u kom pravcu razmišljati o kupovini.

Advertisements

Ne biste da ispadnete kao neka posesivna osoba. Najbolje bi bilo odabrati ili neku sitnicu na osnovu koje će shvatiti da je/ga pomno slušate i da je/ga čujete. Da vam znače razgovori sa tom osobom. Druga ideja je da to bude nešto čime ćete joj dati do znanja koliko vam znači i da ste odlepili za njom/njim. Ako mislite da je to pametno da tako brzo zna..

Ideje za poklon za simpatiju

Staklena boca sa medom

Ova lepa staklena boca unutra ima staklenog medu, zajedno sa prelepim svetlima.

Poklon sa prstenovima i LED osvetljenjem

Advertisements

Pošaljite ovaj divni poklon nekome ko je Vama poseban.

Plišani medo

Poklonite ovog veličanstvenog plišanog medu svojoj voljenoj osobi za Valentinovo i gledajte kako njeno lice blista od radosti. Ovo je simpatični plišani medo sa ogromnom crvenom trakicom vezanom oko vrata i malim utkanim crvenim srcima.

Advertisements

Čokoladno srce

Poklonite voljenoj osobi pravi ukus badema, lešnika i grožđica prekrivenih mlečnom čokoladom. Savršena čokoladna poklon kutija za vaše najmilije.

Dugačka šolja sa porukom “Zaljubljen sam u tebe”

Iskažite ljubav prema svojoj posebnoj osobi uz ovu šolju sa tekstom “Zaljubljen sam u tebe” ili nešto slično, i izmamite osmeh na njeno ili njegovo lice. Ova zanimljiva dugačka šolja ne samo da će biti idealno iznenađenje za vašu dragu osobu, već će učiniti da njoj ili njemu nedostajete svaki put kada je pogleda.

Advertisements

Zlatna ruža

Učinite njihov dan prelepim s ovom jednostavno zadivljujućom pozlaćenom ružom! Ovo je prava ruža, ručno ubrana, nežno umočena u 24 karatno zlato i izvrsno urađena od strane vrsnih dizajnera.

Poklonjena u luksuznoj crnoj kutiji, ova svetlucava ruža vrhunski je znak ljubavi i zasigurno će zauzeti mesto u njihovim domovima i njihovim srcima, u godinama koje dolaze.

Advertisements

Termo ljubavna šolja

Ova zabavna i slatka šolja u obliku srca pokazaće nekome posebnom koliko vam znači ovog Valentinova ili godišnjice… nakon što u nju konačno naspete njihov omiljeni topli napitak.

S dizajnom u obliku srca i ukrašena s puno malih ljubavnih srca – koji govore o romantici – savršen je poklon za uživanje u ukusnoj šolji čaja ili vrućoj čokoladi.

Kako izabrati poklon za simpatiju?

Lično gledano, kupovina poklona ne bi trebalo da bude početak bilo koje veze. Nikada ne biste trebali pokušavati da „kupite“ vezu. Međutim, neki ljudi traže jedinstvene načine da se istaknu, pa smo odlučili da napišemo nekoliko saveta koji će vam pomoći da pravilno poklonite svoj poklon, a da ne uplašite osobu koja ga prima.

Advertisements

Ne trošite previše na poklon
Poklon treba da bude malih vrednosti, ali da ima veliko značenje. Zapamtite, osoba koju imate na umu još uvek je vaša “simpatija”. Postoji velika šansa da ta osoba nema pojma o vašim osećajima. Potražite poklon koji ima veliku vrednost ali ne samo novčanu vrednost. To znači da ne biste trebali da im kupite 100 ruža, niti biste trebali trošiti mnogo novca, na primer na ulaznice za koncert, ili recimo na neki komad nakita.

Razmislite o tome koliko se poznajete
Koliko dobro poznajete ovu osobu? Da li studirate ili radite zajedno, ili ste prijatelji? Na primer, ako je ona saradnica, trebalo bi da budete veoma oprezni u pogledu davanja bilo kakvih poklona. Ako je prijatelj, treba da pazite kako negativan odgovor na vaš poklon nebi uticao na vaše prijateljstvo. Koliko dugo poznajete tu osobu? Ako ste prijatelji i poznajete se godinama, imaćete više slobode sa svojim poklonom (najviše zato što verovatno dobro znate šta ta osoba voli). Ako se poznajete samo kratko, dobro razmislite šta ćete kupiti. Uz to, ovo će takođe pomoći da se utvrdi koliko je prikladno potrošiti. Kratka priča, što duže je poznajete, to bolje.

Otkrijte šta je zanima
Kako biste odabrali značajan poklon, razmislite o tome šta tu osobu zanima. Neki saveti temelje se na hobijima te osobe. Ako voli da čita, to može biti sjajno. Obratite pažnju ko su joj omiljeni autori, ili ako ima omiljeni časopis koji je teško pronaći. Ako je kuvanje njen hobi, još bolje. Od davanja recepta, pa do pitanja da li bi bila zainteresovana da odete zajedno na čas kuvanja za koji vam se dogodi da „imate dodatnu kartu za to, imate skoro bezbroj mogućnosti.

Fokusirajte se na svoje zajedničke interese
Razmislite o razgovorima koje ste vodili. Jeste li oboje imali ugodne razgovore koji su se samo nastavljali i nastavljali? Možda o određenoj muzičkoj grupi, umetnosti ili nečemu drugom? Ako oboje imate zajednički interes, vaš poklon bi se definitivno trebao usredsrediti na to. Zašto? Zato što je to odličan početak. Na primer, ako ste oboje navijači nekog fudbalskog kluba. Kako bi bilo da je iznenadite šeširom, majicom ili kartama za neku utakmicu. Ne zaboravite da pristupite poklonu zbog njenog gledišta. Razmislite da li bi joj se to svidelo.

Foto: Pixabay

Organizujte izlet
Poklon ne mora da bude striktno fizički predmet. Organizovanje prelepog izleta može učiniti čuda. Ili na primer kupite karte za neku komediju ako mislite da bi je zanimao dobar smeh. Samo imajte na umu da se ovo lako može posmatrati kao datum. Na primer, kao datum prvog izlaska…

Advertisements

Prezentacija je sve
Ako dajete fizički poklon, obavezno ga lepo zamotajte. Ako ne znate kako da zamotate pravilno poklon, postoji mnoštvo video snimaka koji će vas za tren pretvoriti u stručnjaka🙂. Ne zaboravite da koristite samo vrhunski papir za ambalažu.

Napišite posvetu
Nekada vam je potrebna jednostavna posveta. Ono što napišete kao posvetu je ono što će učiniti da se poklon istakne. Ako je ovaj poklon vezan za neku drugu priliku, slobodno je pohvalite na promociji ili joj poželite srećan rođendan. Ipak bi vas ohrabrili da podelite neke reči koje joj pokazuju da ste zainteresovani za nju.

Vaša pažnja
Ponekad nešto jednostavno može stvoriti čuda. Saznajte više o njoj, šta je zanima i zaista joj privucite svoju pažnju. U današnje doba to je nešto što može biti veoma retko.

Igrajte na sigurno
Pripremite se za reakciju (pozitivno – krenite na sledeći nivo. Pitajte da odete na kafu. A negativno – ostanite prijatelji).

Šta biste vi poklonili simpatiji? Podelite savete i pomozite drugim čitaocima. 🙂