Poklon za mamu: Ideje koje će vašu majku oduševiti

Govoreći o majkama još je Duško Radović rekao „Kada razmišljate o ženi svog života, dozvolite i majci da konkuriše za to visoko zvanje“. Kada pričamo o mamama, pričamo o ženama koje su nam dale naše, ali i njihove živote. Našim rođenjem, one su dobile još jedan, ujedno i novi smisao svog života.

Od prvog dana, naše mame nam daju bezuslovnu ljubav, a mi kao deca pokušavamo da im to vratimo svaki danom.

Advertisements

Pošto naše mame ne traže skoro nikad ništa od nas, jer im je često dovoljno samo da ih nazovemo i pitamo kako su, zbog toga je odabir poklona za njih, za nas – njihovu decu, jedan od najizazovnijih zadataka kada su pokloni u pitanju.

3D izrada nakita, minđuša, cveća

3D tehnologija je sve zastupljenija, kako u svetu, tako i kod nas. Uz pomoć 3D štampača, danas se može izraditi bilo koji poklon ili ideja po našoj zamisli. Među najinteresantnijim izradama su nakiti, koji nisu klasični nakiti, minđuše i prstenje.

Ti nakiti nakon štampe mogu da se prefarbaju u omiljenu boju Vaše mame i na taj način je možete iznenaditi nečim, što je ujedno jedinstveno i tačno izrađeno za nju. Pored nakita, postoji način da se odštampa i cveće u 3D tehnologiji, a kao dodatak može da se doda i napiše omiljeni stih Vaše mame.

Slatki poklon

Advertisements

Koja mama ne voli slatkiše? Generalno, slatkiši su uvek odlična ideja za poklon mami. Da li će to biti njena omiljena čokolada u nekoj ekstremno velikoj veličini (mnoge firme imaju svoja XXL pakovanja danas na tržištu), ili neka mešavina čokolada, gumenih bombona.

Takođe, da ne bude poklon samo slatko, možete da upakujete slatkiše, da li čokoladu ili nešto drugo u specijalno pakovanje, kako bi izgledalo elegantnije i profesionalnije. Vaša mama to sigurno zaslužuje, tako da poklon treba da bude sladak kako unutra, tako i spolja.

Tretman za opuštanje

Dobro znamo da mame imaju najviše poslova u čitavoj porodici. One se nikad ne žale, samo rade, kako bismo mi uživali.

Advertisements

Daju sve od sebe na dnevnom nivou, ali je i njima potreban odmor. Mamu možete iznenaditi, da li za rođendan, Dan žena ili nevezano za praznike jednim tremanom za opuštanje.

Tretman za opuštanje može biti spa centar, masaža tela ili masaža lica. Na taj način ćete joj pokazati da ste zahvalni na svemu što radi za Vas, ali ćete ujedno i pokazati da Vam je stalo do nje.

Majica sa jedinstvenim natpisom

Unikatni pokloni, namenjeni lično njoj će je dodatno oduševiti. Jedan od unikatnih poklona za mamu može biti majica sa natpisom koji nju opisuje najbolje.

Nešto što je standardno za natpise na majicama za mamu su “Najbolja mama”. Međutim, ukoliko želite da majica bude što jedinstvenija i posvećena samo njoj – u tom slučaju treba da bude neki tekst koji opisuje samo nju.

Advertisements

Tu možete da odradite da se na majicu napiše neka kratka izreka ili misao, ali budite pažljivi – neka ta izreka bude o njoj. Tako će videti da ste se potrudili da je iznenadite na krajnje interesantan način.

Omiljeni parfem

Svaka žena voli dobre parfeme. Tako je i sa našim mamama. Lep miris uvek oduševi i iznenadi. Sa kvalitetnim parfemom ne može da se pogreši, ako ste se odlučili da joj poklonite isti.

Pošto uzimate mami parfem, onda biste otprilike trebali da znate koje mirise i note voli, pa ćete tako imati lakši zadatak prilikom odabira pravog parfema za nju.

Jedino na šta treba da obratite pažnju su zimski i letnji parfemi. Pored samog parfema, možete da uzmete i ukrasno pakovanje i tako dodatno ulepšati poklon svojoj mami. Ukrasno pakovanje neka bude u omiljenoj boji Vaše mame.

Advertisements

Maska za mobilni telefon

U ovom brzom vremenu život više ne možemo da zamislimo bez mobilnih telefona. Telefoni su u poslednje vreme postali deo mode, pa se i maske na telefonima uklapaju u stajling po potrebi. Vašoj mami možete da naručite da se izradi maska za telefon sa fotografijom gde ste zajedno na slici.

Tako bi ona mogla da se priseti svojih najmilijih bilo kad samim pogledom na masku telefona. Danas se maske jako brzo izrađuju i neće biti potrebe dugo da čekate da Vam maska stigne i da bude spremna da je poklonite svojoj mami.

Torba ili tašna

Advertisements

Žene vole torbe, to je činjenica. Ženske torbe su moderniji izum, ali su u prošlom veku postale standardne za većinu žena. Sigurno ste primetili da i Vaša mama ima nekoliko torbi, koje kombinuje uz svoje odevne kombinacije.

Torbe mogu da budu i veće i manje, sve u zavisnosti od toga za šta će se koristiti. Iznenadite je i poklonite joj još jednu. Kod žena važi neko nepisano pravilo da torba ili tašna mora da se slaže uz cipele.

Zbog toga, koliko god da torbi ili tašni poseduju – uvek će se naći mesta za još jednu. Izaberite neku elegantnu torbu sa kvalitetnim materijalom i podarite joj.

Omiljeni komad odeće

Naše mame zaslužuju da se oblače kao dame. Kako biste lakše odabrali ono što voli, pogledajte malo kako se oblači kad je kod kuće, a kako se oblači prilikom poslovnih obaveza. Na taj način dobijate priliku da je obradujete ili na jedan ili na drugi način.

Advertisements

Ukoliko želite da je obradujete lepom haljinom za nošenje po kući ili jednu novu pidžamu – to bi bio jedan od načina. Druga opcija bi bila odeća za poslovne prilike.

Ukoliko Vaša mama voli da nosi haljine, onda joj kupite za poklon haljinu koja joj ide uz godine i koja će je učiniti elegantnijom. Ali, ima i mama koje vole sakoe, a sako je svakako jedno od kvalitetnih rešenja za poklon.

Ručno ogledalo

Ručno ogledalo koje može da se stavi u torbicu i koje će uvek biti uz Vašu mamu. Obradujte je malim ogledalcem koje će moći uvek da koristi u zavisnosti od toga da li je na putu, na poslu ili je kod kuće i hitno joj je potrebno da namesti svoju kosu ili šminku.

Ručna ogledala se izrađuju u raznim oblicima, a najčešći su kružni oblici, ali i kvadratni. Takođe, obratite pažnju da ogledalo ima i neku nijansu boje, a tako će poklon za Vašu mamu biti još lepši i ona će se tome još više obradovati.

Advertisements

Knjiga

Poklon u vidu knjige možda deluje kao istrošena ideja, ali ako malo bolje razmislimo i nije. Knjige su tu da ulepšaju život, a posebno ako Vaša mama voli određenog pisca. Knjiga od omiljenog pisca je odličan poklon, jer ima i onih koji knjige skupljaju i prave svoju ličnu kolekciju ili biblioteke.

Kupovinom knjige za nju ćete joj omogućiti da dopuni svoju kolekciju. Vaša mama će u knjigama pronaći nove avanture, likove i mesta o kojima do sad nije čula ništa, a možda je jako želela.

Upakujte knjigu u ukrasno pakovanje i naravno na prvu stranicu knjige napišite neku lepu ličnu posvetu.

Advertisements

Putovanje u obližnji grad u pozorište

Kulturno uzdizanje u vidu poklona je uvek sjajna ideja. Uz putovanje i odlazak u pozorište joj možete priuštiti dva poklona u jednom. Jedan poklon je samo putovanje, a drugo odlazak u pozorište. Sam čin putovanja je lep poklon, jer možete sa njom da provedete kvalitetno vreme – a nekad je to bitnije od svega.

Posle putovanja i odlaska u pozorište na neku od dobrih predstava – možete da se prošetate gradom i da je odvedete na piće. Ukoliko je predstava bila komedija, videćete – izmamićete joj osmeh o kojem će pričati nekoliko dana i posle samog putovanja i povratka kući.

Pandora narukvice i privesci

Pandora privezak je moderan poklon i postaje jako popularan među svim generacijama žena. Zbog toga je to odlična prilika da Vašoj mami poklonite taj privezak i razne dodatke koje ta firma nudi. Ima nekoliko različitih boja i nijansi.

Advertisements

Odaberite određenu narukvicu, a za početak možete da uzmete slova sa Vašim inicijalima i na taj način pokažete da je poklon od Vas. Pandorda narukvice i privesci dolaze u sjajnim ambalažama tako da ne morate posebno da se trudite da pakujete ovaj divan poklon, eventualno da ga stavite u ukrasnu kesu.

Izložba slika od njenog detinjstva do određenog datuma

Kao jedan od najoriginalnijih poklona za Vašu mamu možete da napraviti malu izložbu njenih slika od perioda ranog detinjsta, pa na primer do njenog rođendana. Pripremite “teren”. Neka “studio” za izložbu bude dnevni boravak.

Osigurajte da u tih nekoliko sati ne bude tamo i tad spremite slike. Slike postavite hronološkim redom od početka pa do određenog datuma koji ste zacrtali sebi. Slike možete, ali i ne morate da stavite u ram. Ispod svake slike stavite datum, ili samo godinu i dajte neki simpatičan naziv svakoj fotografiji.

Advertisements

Jastuk kao poklon

Jastuk za Vašu mamu može da bude jako lep poklon. Jastuci se koriste svakodnevno, a većina jastuka ima dvostruku namenu. Jedna je ona osnovna da se spava na njima, a druga kao ukrasni detalj.

Ako poklanjate mami jastuk za spavanja vodite računa da li voli manje ili veće jastuke i koji oblik. Ali, ako uzimate ukrasni jastuk – onda možete i da odradite neki ukrasni natpis za Vašu mamu ili neki citat.

Tako će poklon jastuk ispasti još lepši, i Vaša mama može da ga pokazuje ili ukućanima ili prijateljima pa i poznanicima.

Poklon od izrezbarenog drveta

Izrezbareno drvo kao poklon je sve popularniji. Za Vašu mamu možete da odaberete poklon drvo u obliku srca, gde ćete napisati nekoliko lepih reči i rečenica. Može da bude izrezbareno u obliku rama za fotografije, a u sredinu može da se stavi njena slika sa Vama.

Advertisements

Takođe, drvo koje je izrezbareno može da se napravi u raznim drugim formama i veličinama, isto tako može i da se prefarba i oboji u omiljene boje Vaše mame. Ovo je originalan poklon i sigurno će joj se dopasti i zauzeće posebno mesto u njenom/Vašem domu, ili njenom omiljenom kutku.

Retro poklon

Mnoge mame vole da slušaju muziku u slobodno vreme. Ako razmišljamo o zlatnim danima muzičke industrije to je period gramofona i gramofonskih ploča. Danas je jako lako doći do gramofona koji su upakovani kao moderni muzički stubovi, ali i dalje puštaju gramofonske ploče.

Poklonite joj gramofon, i odaberite jednu gramofonsku ploču njenog omiljenog benda. To ne mora da bude bend iz prošlosti, jer se danas isto tako mogu naći i moderni izvođači čak i na gramofonskim pločama. Spojite ove dve ideje u jednu i realizujte je u vidu prelepog poklona za Vašu mamu.

Portret za mamu

Advertisements

Izrada porteta je pravo umetničko delo. Ukoliko ste talentovani i znate da crtate – možete i sami da je iznenadite ličnim portretom. Nađite jednu lepu fotografiju Vaše mame i nacrtajte u tehnici koja Vama odgovara ili koju najbolje znate. Međutim, nije svako od nas talentovan za to.

Mnogo slikara radi portrete i odradiće to umesto Vas. Dogovorite se s njima koja veličina slike da bude i koja tehnika izrade. Može da bude i u crno – beloj nijansi, gde će se senčenjem doći do najsitnijih detalja. Isto tako, može i kompjuterskim alatkama da se izradi portret, što je u ovom modernom vremenu sve zastupljenije.

Robot usisivač

Mame provode i previše vremena zaokupljene na sređivanje i čišćenje domova. Pored svojih osnovnih poslovnih obaveza, one najviše rade po kući. Kako biste to izbegli i kako biste Vašoj mami olakšali taj posao, možete da je obradujete robot usisivačem.

Pre par godina kada su se pojavili na tržištu bili su jako skupi i nepristupačni, međutim, situacija se sada izmenila i maltene svako može da ga priušti. Robot usisivač sa jačim baterijama i motorima može da usisava kompletnu prostoriju, kao i da prelazi manje ili veće prepreke.

Kupovinom robot usisivača za mamu ćete joj dati više vremena za samu sebe, ali i za porodicu.

Advertisements

Poklon bon u omiljenom butiku ili prodavnici

Poklon bon za omiljeni butik ili prodavnicu možete iskoristiti ako niste previše stručni prilikom odabira poklona za mamu ili ako se bojite da ne kupite nešto pogrešno što joj se neće dopasti.

Odaberite prvo butik koji voli, ili prodavnicu u koju najčešće odlazi, pronađite i zacrtajte sebi određenu sumu koju biste izdvojili za ovaj poklon.

Kada kupite bon, on može da se upakuje u ukrasnu kovertu na kojoj ćete napisati par lepih reči za Vašu mamu. Ona će se jako obradovati, posebno ukoliko voli da ide u shopping. A koja žena to ne voli?

Poklon vino

Advertisements

Vino kao poklon za Vašu mamu možda i ne deluje toliko primamljivo, ali se tu ne radi o običnoj flaši vina. Ovo je poklon vino sa etiketom namenjenom samo za Vašu mamu. Odaberite kvalitetno vino, da li crno, belo ili roze – a onda originalniji deo poklona – etiketa za vino.

Trenutno postoji nekoliko firmi koje rade personalizovane etikete za vinske flaše. Gledajte da etiketa bude što kvalitetnije izrade, jer će ona biti glavni deo poklona i da bude što kvalitetnije zalepljena na flašu.

Vaša mama će ovaj poklon u vidu vinske boce čuvati dugo, a postoji i mogućnost da se vino sačuva za neku sledeću svečanu, ili važnu priliku.

Praznični poklon personalizovani ukrasi

Za poklanjanje nečega Vašoj mami nije potreban nekakav specijalan razlog, ne mora to da bude rođendan, ali ako joj poklon kupujete tokom prazničnih dana – onda on može da bude u vidu ukrasa za jelku, gde će se pored nje na slikama koje su posebno izrađene za ukrase naći i čitava porodica.

Na taj način se može osetiti porodična atmosfera i pojačati sam utisak o poklonu. Pored ukrasa u obliku zvezde može da bude i dekoracija za dnevni boravak, spavaću sobu ili bilo gde drugde gde se ukrašava tokom prazničnih dana.

Advertisements

Žurka iznenađenja

Nekad i nije neophodno kupiti nešto specijalno kako biste iznenadili Vašu mamu za neku specijalnu priliku. Ako želite da je iznenadite za rođendan, dogovorite se porodično ili sa prijateljima i priredite joj žurku iznenađenja.

To je najbolje uraditi u kućnim uslovima. Sačekajte da ode na posao, okupite svoj “tim” i krenite sa pripremama. Baloni, helijumski baloni i torta su najosnovnije stvari koje svakako morate da imate spremno.

Ukrasite kuću njenim omiljenim bojama, napišite nekoliko rečenica, na primer “Srećan rođendan najboljoj mami na svetu” i to isto ukrasite cirkonima, i drugim dodacima. Ukoliko niste vični kuhinji obično, mogli bi pripremiti neko jednostavno jelo i time doprineti iznenađenju.

Snimljeni video pozdrav ili čestitka

Advertisements

Postoji mogućnost da u datom periodu kada želite da iznenadite svoju mamu ne mogu svi ljudi da budu na jednom mestu. U slučaju da se ne nalazite na istom mestu sa Vašom mamom – možete da snimite i video čestitku.

Danas, u svetu tehnologije postoje programi koji će Vašu video čestitku obraditi na veoma kreativan način, pa Vi ni ne morate previše da brinete kako će izgledati video čestitka.

Smestite se, čestitajte rođendan, Dan žena ili nešto što ste taj dan odlučili. Pošaljite Vašoj mami tačnu u ponoć i pratite njene reakacije.

Kućni ljubimac

Kućni ljubimci čine život lepšim! Ukoliko Vaša mama voli životinje, a trenutno je nema – ovo je odlična ideja za poklon. Kućni ljubimci koji se najčešće poklanjaju su psi i mačke. Međutim, postoji mnogo malih i sitnih kućnih ljubimaca kao što su hrčkovi, morski prasići ili čak i papagaji.

Kod nekih je potrebna konstantna i velika pažnja, dok kod drugih nije potrebno toliko puno. U zavisnosti šta Vaša majka voli – tako odaberite kućnog ljubimca. Samo pazite na alergije, jer su neki ljudi alergični na dlake.

Advertisements

Advertisements
Advertisements