Ideje za poklon studentu: Ulepšajte im studentske dane

Studentski dani predstavljaju onaj period života čije posebnosti postajemo svesni tek par godina nakon što prođe.

Studenti provode svoje vreme razmišljajući o tome kako će im biti lepo kad završe fakultet i kako će im život početi tek tad, a iako nisu daleko od istine, završetak fakulteta označava i početak karijere, poslovnih avantura, million različitih obaveza i odgovornosti koju do sad nisu imali u toj meri, i čitavu novu fazu napredovanja i učenja koje nikad ne prestaje.

Advertisements

Zato treba maksimalno da uživaju u svojim studentskim danima u kojima je učenje često jedina velika odgovornost, a pored predavanja i fakultetskih obaveza, tu je i dosta vremena za druženje i izlaske.

Ako želite da iznenadite nekog studenta znakom pažnje, pripremili smo za vas listu od 19 idealnih poklona koji će im ulepšati ovaj period i poboljšati sam proces učenja i studiranja.

Advertisements

Sunrise Pametni Budilnik

Iako u manjoj meri nego prethodnih godina obrazovanja u osnovnoj i srednjoj školi, studenti i dalje moraju relativno rano da se bude u zavisnosti od vremena predavanja i obaveza oko fakulteta. Kako bi im to buđenje prolazilo prijatnije i lepše, ovaj Sunrise pameni budilnik koji oponaša prirodni izlazak sunca može biti savršen poklon.

Advertisements

Umesto jakog iznenadnog zvuka koji proizvode regularni budilnici, ovaj sat pruža postepenu simulaciju izlaska sunca sa 7 prirodnih zvukova koji će se postepeno pojačavati uz prijatnu žutu svetlost od 10% do 100% osvetljenosti u periodu od 30, 20 ili 10 minuta.

Canon Štampač U Boji

Studenti najviše uče iz gomile papira zvanih skripte, a kako bi došli do njih, vrlo često moraju da posećuju obližnje fotokopirnice. Oni znaju koliko je nezgodno kada moraš da svratiš do kopirnice a već kasniš na predavanje, a nekad i kompletno izgube fokus i motivaciju za učenje kada shvate da nemaju skripte kod kuće i da moraju prvo da odu da ih odštampaju.

Advertisements

Upravo zato je štampač jedan od najboljih poklona za studenta bilo kog fakulteta, poštedeće ih svih odlazaka u fotokopirnice i ubrzaće proces učenja, a ovaj Canon model koji štampa i u boji biće odličan izbor.

Stalak Za Laptop

Koliko god da to nije preporučljivo i produktivno, mnogi studenti vole da uče u krevetu. Postoji neka čar u tome da jednu takvu, često neprijatno obavezu, mogu da obavljaju ušuškani u krevetu sa ćebetom, grickalicama i šoljom kafe.

Kako živimo u vremenu kada sve, pa i obrazovanje, prelazi na online varijantu, svim studentima su potrebni digitalni uređaji i često uče sa laptopa. Ovaj stočić koji je ujedno i stalak za laptop i držač za knjige biće im odličan za učenje iz kreveta kada je nezgodno držati laptop, knjige, skripte i olovke u krilu ili rasute okolo.

Advertisements

iPad Mini

Nešto između smart telefona i laptopa – iPad mini biće savšen izbor poklona za svakog studenta ili onog koji će to uskoro da postane. Mnogi fakulteti su uspostavili i online način funkcionisanja predavanja, a čak i polaganja ispita, pa su digitalni uređaji od velike koristi svakom studentu.

iPad je idealan za praćenje predavanja, učenje iz skripti koje su u digitalnoj formi, rad na nekom projektu, a posebno je dobar za studente digitalnih sfera poput dizajnera kao i budućih marketing i IT stručnjaka. Lak za prenošenje od kuće do fakulteta, kao i za učenje iz kreveta, bez potrebe za kompjuterom.

Advertisements

Bežične Slušalice

Kada želite da iznenadite studenta, možete da budete sigurni da nikad nećete pogrešiti ako se odlučite za bilo šta od najnovije digitalne opreme, bilo da su to sami uređaji ili neki gedžeti koji idu uz njih, jer generacije koje danas studiraju ne mogu da žive bez smart telefona, laptopova, tableta, bežičnih slušalica i ostalih uređaja koji doprinose digitalizaciji njihovih života.

Možda vam se čini da biste za takav poklon po pravilu morali da izdvojite veliki budžet, ali to ne mora uvek da bude slučaj. Bežične slušalice u obliku bubica biće savršen odabir za sve moderne studente.

Radna Lampa Sa Bežičnim Punjačem

Advertisements

Dve izuzetno korisne stvari za svakog studenta koji provodi sate učeći za kolokvijume i ispite – 2 u 1 radna lampa sa bežičnim punjačem za smart telefone.

Pored toga što će im poboljšati svetlo u prostoriji, što direktno utiče na motivaciju i koncentraciju, bilo to na noćnom ormariću pored kreveta ili na radnom stolu, studenti će moći da napune bateriju svog smart telefona bez ikakvih punjača i kablova koje često izgube ili umrse i bez traženja slobodne utičice koja se možda nalazi na drugom kraju prostorije. Ovaj model daje industrijski stil i izgled prostoriji.

Ranac Za Laptop

Iako su im prošli dani školovanja u kojima su morali da nose preteške rančeve pune knjiga, studenti danas često moraju da nose laptopove, tablete i ostale gedžete sa sobom na predavanja ili vežbe.

Advertisements

Kako su profesije vezane za digitalni svet poput IT-a, marketinga i dizajna sve češće i mladi se sve više opredeljuju za njih, neophodni su im sopstveni uređaji tokom studija podjednako kao i nakon diplomiranja kada uplove u poslovne avanture.

Odličan izbor za svakog studenta biće ovaj ranac za laptop izuzetnog kvaliteta od vodootpornog materijala, uz puno prostora i moderan dizajn crne boje.

Motivaciona Knjiga

Možda biste pomislili da knjiga nije dobra ideja za poklon studentu koji već previše mora da čita i to ga je maksimalno smorilo kao i sve one skripte na stolu koje čekaju da počne iz njih da uči, ali ako napravite dobar izbor knjige koja će im skrenuti misli sa tema o kojima moraju da čitaju i bude pravi izvor inspiracije, zabave i motivacije, onda to može biti idealan poklon.

Advertisements

Knjiga ‘Unfuck yourself’ poznatog autora Gary John Bishop-a koji se bavi ličnim razvojem je savršen vodič za ‘kako izaći iz svojih misli i zakoračiti u život’.

Naočare Za Ekrane

S obzirom na to da su studenti masovno počeli da uče sa ekrana, a mnogo manje iz knjiga, kao i da većinu beleški zapisuju u ‘notes’ aplikacije na tabletima i telefonima umesto u sveske i notese, vreme provedeno ispred digitalnih uređaja povećano je na maksimum, pored toga što je to način na koji provode i slobodno vreme.

To može da bude izuzetno loše po zdravlje očiju i objašnjava zašto je došlo do porasta mladih sa dioptrijom. Da doprinesete očuvanju zdravlja njihovih očiju kao i opštem zdravlju – kupite im naočare kreirane za blokiranje štetnog plavog svetla ekrana.

Advertisements

Studentski Planer

Ako kupujete poklon studentu koji ipak više voli tradicionalni način zapisivanja planova i beleški i pokušava da zadrži taj lepši a često i efektniji način organizacije, studentski planer će biti savršen poklon.

Ovaj kreativni planer kreiran je posebno za studente i njihovu organizaciju studentskih obaveza i planova, pa će biti idealan i za vizuelnu motivaciju koju zapisivanje donosi i pomoći im da uče produktivno, polože ispite na vreme i bez stresa i brže stignu do diplome, uz deo za beleške sa predavanja, plan učenja, predmete, satnicu, mesečni dnevnik, plan zadataka, finansije i druge korisne inserte.

Električni Aparat Za Kafu

Advertisements

Studentski dani su onaj period kada mladi počnu da primećuju moć kafe i piju je nekad i u prekomernim količinama. Od prve jutarnje da bi se razbudili dok se spremaju i stigli na vreme na prvo predavanje, one između predavanja da bi održali koncentraciju, one kada stignu kući da bi počeli da uče, pa sve do one kasno uveče kako bi mogli da nastave da uče celu noć za sutrašnji ispit.

Pored mnogobrojnih obaveza, ne ostaje im puno vremena za pripremanje kafe natenane, pa će električni aparat za kafu sa kompletom od 14 kapsula biti savršen poklon.

Duks Ćebe

Iako to nije preporučljivo i daleko je od idealne situacije i organizacije – većina studenata ipak odlaže svoje obaveze do poslednjeg mogućeg trenutka, a onda prebrojavaju stranice i razmišljaju da li je moguće toliko i toliko stranica naučiti za određen broj sati koliko im je ostalo te poslednje noći pred ispit.

Advertisements

Pored toga što je loše po zdravlje, ne može ni pozitivno da utiče na koncentraciju narednog dana, ali je deo studentskog života koji, po svemu sudeći, ne može da se izbegne. Zato te situacije možete učiniti prijatnijim i udobnijim uz ovo mekano džinovsko duks ćebe koje može da se obuče.

Termo Flaša

Studentski dani možda nisu najzdraviji period života, pored svih neprospavanih noći, obaveza, količine popijene kafe i energetskih pića kao i stresa povodom kolokvijuma i ispita, a jedan od najboljih, najlakših i najbržih načina da se zdravlje poboljša i održava na optimalnom nivou jeste redovno konzumiranje vode.

To je tehnika koju čak i studenti mogu lako da obavljaju, a naročito ukoliko imaju estetski lepu termo flašu koju će imati želju da stalno nose sa sobom. To će ih podsećati i motivisati da redovno piju vodu i omogućiti merenje popijene količine dnevno, što će imati pozitivan uticaj na njihovo zdravlje.

Advertisements

Ovlaživač Vazduha / Difuzer Za Aromaterapiju

Jedan od načina da se dani i noći provedeni uz knjigu učine lepšim, prijatnijim i zdravijim jeste aparat koji će da funkcioniše kao ovlaživač vazduha i difuzer za aromaterapiju prirodnih eteričnih ulja.

Aromaterapija pruža i psihičke i fizičke benefite, ima moć da podstakne budnost kao i sposobnost aktivne koncentracije i fokusa, pa se preporučuje prilikom bilo kakvog učenja ili rada na nekim velikim projektima ili zadacima koji zahtevaju punu pažnju.

Pored toga što podižu energiju i produktivnost, učiniće studentski ambijent zdravijim i lepšim, što će automatski povećati motivaciju za učenjem.

Advertisements

Organizator Za Pisaći Sto

Za one studente koji vole da su malo organizovaniji, ali i za one koji to baš uopšte nisu pa vi želite poklonom malo da ih motivišete kada su organizacija i nered sobe u pitanju, ovaj organizator za pisaći sto biće savršen odabir poklona za njih.

Iako često korišćen u većim kancelarijama, ova plitka fioka za pisma može odlično da posluži za organizaciju skripte jer je podeljena po lako dostupnim odeljcima na izvlačenje sa podlogom od plute koja drži papire na mestu, a koristi visinu pa štedi prostor na radnom stolu, čineći ga estetski lepšim i funkcionalnijim.

Advertisements

Stalak Za Monitor Sa Fiokom

Za one studente sa manje skripte i papira a više ekrana i digitalnih uređaja, biće idealan ovaj malo drugačiji organizator za sto, savršen za mlade čije studije zahtevaju čest rad na kompjuteru. Radni sto koji je u haosu nikako ne može da doprinese aktivnom fokusu i produktivnom učenju, a pored svih gedžeta koje mladi drže uz sebe, nije uvek lako održavati ga čistim i sređenim.

Ovaj stalak za monitor s fiokom za odlaganje podstiče produktivan rad i omogućava estetski motivišući a prostorno korisno organizovan kutak za učenje, uz jednostavan minimalistički dizajn koji neće predstavljati vizuelnu distrakciju.

Stativ Za Mobilni Telefon

Advertisements

U slučaju da imaju dosta online predavanja ili polaganja kolokvijuma i ispita, savršeno će im poslužiti jedan kvalitetan i stabilan stativ za mobilni telefon. Pored toga što neće morati da traže ugao na stolu ili ređaju knjige kako bi postigli dobar kutak u kom će im telefon stajati uspravno bez da padne tokom video poziva, ovaj stativ biće od koristi i onima koji imaju kreativne projekte i snimaju neki sadžaj, bilo za fakultet ili za svoje kreativne hobije, uz mogućnost sklapanja i veoma lakog prenošenja, kao i snimanja u pokretu. Stabilan je, fleksibilan i kompaktan, kompatibilan sa svim telefonima.

Postolje Za Hlađenje Laptopa

I pored svih najnovijih tehnologija i brzog unapređivanja uređaja, laptop koji se koristi više sati za redom za radnje poput kucanja tekstova ili rada u određenim programima, što su tipične aktivnosti za studente, lako može da se pregreje i počne da proizvodi onaj ometajući zvuk šuštanja zbog hlađenja.

Zato nekog vrednog studenta koji koristi laptop da bi učio i radio možete da iznenadite ovim postoljem za hlađenje laptopa koje će osigurati njegovu funkcionalnost i zadržati brzinu koja može da se uspori prilikom pregrevanja. Ovo postolje nije bučno i ne ometa pri radu, a pogodno je za više veličina laptopa.

Advertisements

Grejač Za Šolju

Za sve studentske kafoholičare koji tokom učenja ispijaju više šolja kafa, čajeva i ostalih toplih napitaka, ovaj stoni grejač za šolju biće odličan izbor poklona koji će im ulepšati studentsku svakodnevnicu kod kuće i omogućiti mnogo toplih gutljaja.

Ako je student kom kupujete poklon onaj tip osobe koja uživa u svom toplom napitku i dugo ga ispija, umesto da popije u kratkom roku, onda su sigurno više puta pomislili i poželeli baš neki ovakav gedžet. Ovaj mali i praktični aparat održavaće temperaturu pića satima pa će samim tim biti savršen za sve one neprospavane noći ispunjene kafom i učenjem.

Advertisements

Ako vam nije padalo na pamet ništa konkretno čime biste mogli da ih iznenadite, verujemo da ste do sad pronašli bar jednu ideju za poklon studentu koji je u periodu jedne od životnih prekretnica. Najvažnije je izabrati nešto za šta znate da će im biti od koristi i poboljšati studentsku svakodnevnicu, jer je to trenutno njihov fokus u životu, a za koji god poklon sa liste da se odlučite, verujemo da nećete pogrešiti jer su sastavljeni tako da većini studenata budu funkcionalni i prijatno ih iznenade.